english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Disneyjeva čarolija i mladi Jeti: Završetak Godine uz Senzorne Projekcije

U zadnjim tjednima 2023. godine ispratite još jednu sezonu senzornih projekcija uz nove fantastične animirane priče na dvije poznate lokacije!

Pod krilaticom “Kino dostupno svima” ove su godine na senzornim projekcijama u pomno odabranim filmskim naslovima uživale tisuće gledatelja. Senzorne projekcije kontinuirano osiguravaju toplo i pozivajuće okruženje u kino dvoranama diljem Hrvatske, a svakom projekcijom jača se poruka o poticanju tolerancije i prihvaćanju različitosti.

Koncept senzornih projekcija pokrenule su još 2016. godine dr.sc. Eva Brlek, prof. edukacijske rehabilitacije i psihoterapeutkinja, i Sandra Malenica, prof. kroatistike i komparativne književnosti. Projekt stavlja naglasak na stvaranje zajedništva među djecom te potiče razvoj tolerancije i empatije.

Senzorne projekcije sigurno su mjesto za djecu sa senzornim, ali i ostalim teškoćama te im omogućuju uključivanje u kulturne događaje. Djeca film gledaju s prigušenim svjetlima i tišim zvukom, smiju šetati za vrijeme projekcije, grickati i družiti se.

Posljednje ovogodišnje senzorne projekcije održavaju se u Zagrebu i Samoboru. U srijedu 20.12.2023. U 13 sati u Kinu Kinoteka, Kordunska 1 uživajte uz novi spektakl iz tvornice Disney - film Želja.

Želja je fantastična priča o stvarnim životnim vrijednostima. Asha je mlada djevojka koja poželi snažnu želju. Kozmička sila joj odgovori u obliku mase pune energije jednostavnog imena Zvijezda. Asha i Zvijezda zajedno će se sukobiti s najvećim neprijateljem Kraljevstva. Film je glazbena avantura s novih sedam napisanih pjesama čija je autorica kantautorica Julia Michaels, nominirana i za nagradu Grammy. S obzirom na bogatu povijest Disneyja, Želja zapravo služi kao svojevrsni hommage svim Disneyjevim hitovima. Film je sinkroniziran na hrvatski.

Na samom kraju godine, u subotu 30.12.2023. u 11 sati u kinu Samobor upustite se u snježnu avanturu Everest: Mladi Jeti.

Kada se tinejdžerka Yi susreće s mladim Jetijem na krovu svoje zgrade u Šangaju, ona i njezini nestašni prijatelji, Jin i Peng, upuštaju se u epsku potragu da ponovno ujedine čarobno stvorenje sa svojom obitelji na najvišoj točki na Zemlji. Troje prijatelja morat će ostati jedan korak ispred Burnisha, bogatog čovjeka koji želi uhvatiti Jetija, i zoologa dr. Zare kako bi pomogli Everestu da se vrati kući. Film je sinkroniziran na hrvatski.

Sve zainteresirane za dolazak na projekcije pozivamo da se jave na e-mail adresu senzorne@hfs.hr.

U projekt je uključeno više kina diljem Hrvatske, a informacije o novim projekcijama bit će naknadno objavljene na stranicama Hrvatskog filmskog saveza. Ovim putem pozivamo sve gradove i kina da se uključe i podrže projekt te na taj način podrže neurorazličitost u svojim lokalnim sredinama.

Sve dodatne informacije možete saznati slanjem upita na e-mail adresu senzorne@hfs.hr


pošalji link | verzija za printanje

vraća sjećanje na vrhunskog dizajnera zvuka i montažera 28.02.2024.
Škola nove filmske prakse: otvorene su prijave na radionicu eksperimentalnog filma! 28.02.2024.
Crnohumorni Krvnik u Klubu PFT-a 21.02.2024.
Gradski odraz 21.02.2024.
Filmski natječaj ‘Priče s interneta: Inspirirano stvarnim događajima’ 21.02.2024.
Filmom Parazit otvoren zimski ciklus Filmske naSTAVe u kinu Kinoteka! 21.02.2024.
STAR FILM FEST TRAŽI PRODUCENTA/ICU 21.02.2024.
Javna predavanja o filmu u utorak i četvrtak u Kino klubu Split 21.02.2024.
Najsretnija djevojka na svijetu u Klubu PFT-a 15.02.2024.
Planet film; obilazak škola 15.02.2024.
41-50/5713
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta