english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

ŠAF na sve strane! Festivali, suradnje s kazalištem, simpozij!

ŠAF nagrađen i u Idriji

Uspješan niz nagrada i festivala na kojem su se jesenas predstavili ŠAF-ovi filmovi, nastavio se sudjelovanjem na međunarodnom filmskom festivalu "Mladi in dediščina - The Youth and heritage" u Idriji, Slovenija. ŠAF-u je dodijeljeno Posebno priznanje žirija za film "Dobrodošli u Čakovec". Film je nastao u okviru 28. Internacionalne filmske radionice, a mentori djeci bili su Radostina Neykova i Stanislav Novak. U radu su sudjelovala djeca iz Hrvatske i  Ukrajine. Osim ovog nagrađenog filma, ŠAF je predstavljen i simpatičnim filmom "Mlin na Muri", skupine autorica.

ŠAF predstavljen na simpoziju dječjih neurologa

Hrvatsko društvo dječjih neurologa na svom je 52. simpoziju (24. 11.2023., Sv. Martin na Muri)  prilikom svečanog otvorenja predstavilo i međimursko stvaralaštvo djece te međimursku glazbenu baštinu. Tako su, na prijedlog organizatora, dr. Zlatka Sabola, uzvanicima simpozija predstavljeni filmovi ŠAF-a "Vuprem oči" i "Pernata priča" te njihovi autori i mentori: Fabijan Vaser, Lota i Leda Križnik, Anja Žganec Rogulja, Jasminka Bijelić Ljubić te Dina Nedeljko.
Ovo je prvo ovakvo ŠAF-ovo predstavljanje donekle izvan okvira klasične filmske publike, ali i pruža mogućnosti za suradnju s institucijama i pojedincima koji dječje filmsko stvaralaštvo žele uklopiti u svoje popratne programe i/ili u programe rada s djecom i mladima.

Suradnja s kazališnom družinom Pinkleci

Nastavlja se i suradnja ŠAF-a s kazalištima. Nova predstava KD Pinklec "Duuugodan Zubić Vile" dramaturginje Ivone Marciuš i redatelja Romana Bogdana premijerno je izvedena 11. studenog u Centru za kulturu Čakovec. Iz ŠAF-a su proizašli kratki animirani filmovi koji su pratili radnju predstave. U izradi animiranih dijelova sudjelovale su voditeljica ŠAF-a Jasminka Bijelić Ljubić te stručna suradnica Dina Nedeljko koje su kreirale likove prema skicama za lutke primjerene mlađoj publici.


pošalji link | verzija za printanje

Crnohumorni Krvnik u Klubu PFT-a 21.02.2024.
Gradski odraz 21.02.2024.
Filmski natječaj ‘Priče s interneta: Inspirirano stvarnim događajima’ 21.02.2024.
Filmom Parazit otvoren zimski ciklus Filmske naSTAVe u kinu Kinoteka! 21.02.2024.
STAR FILM FEST TRAŽI PRODUCENTA/ICU 21.02.2024.
Javna predavanja o filmu u utorak i četvrtak u Kino klubu Split 21.02.2024.
Najsretnija djevojka na svijetu u Klubu PFT-a 15.02.2024.
Planet film; obilazak škola 15.02.2024.
Otvorene su prijave na radionicu zvuka u Kino klubu Split 14.02.2024.
18. DOKfilm 14.02.2024.
1-10/5671
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta