english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Novi filmovi u prosincu na platformi Filmske naSTAVe!

Jeste li već, osim u čizmice, zavirili i na našu platformu? Već tradicionalno vas za blagdan sv. Nikole častimo novim filmskim kratkišima. Upravo smo u ovo vrijeme adventa platformu Filmska naSTAVa obogatili s najviše naslova.

Godinu tako zaključujemo s ukupno 109 filmova na platformi za održavanje Filmske naSTAVe u osnovnim i srednjim školama — 65 filmova dostupno je za osnovnu, a 44 filma za srednju školu. Svi oni potpuno su besplatni za korištenje, a osim samih filmova na platformi možete pronaći uvodne videe za poticanje rasprave, smjernice za metodičke pripreme i različite edukativne materijale.

U kategoriji filma za osnovnoškolce sada se nalaze i dva filma slobodnog stila. Film Stvari u stvarima u produkciji Narodnog sveučilišta Dubrava iz Zagreba osvojio je 2. nagradu stručnoga ocjenjivačkog suda, a donosi nam priču o pisaru iz dvorca koji marljivo radi, piše, čita, jede, pije i na kraju… Saznajte u filmu! Drugi film, Škola je školau produkciji Bacača Sjenki iz Zagreba osvojio je 1. nagradu stručnoga ocjenjivačkog suda, a predstavlja nam priču o dvije apatične djevojke koje su odlučile preskočiti nastavu prvog dana nove školske godine.

Kategorija srednjoškolskog filma također je bogatija za dva filma. Eva Magdić Govedarica predstavlja nam svoj film Daj mi sunca sjaj, autobiografski film kolažiran od mutnih sjećanja, isprekidanih telefonskih poziva i usamljenih pokušaja poezije, dočaravajući krizu identiteta nastalu u procjepu između domovine i novostečenog doma van nje. Film je Evi donio nagradu za najbolji film slobodnog stila te najbolju snimateljicu. Drugi srednjoškolski film Lenzdolazi iz All American High School, iz Sjedinjenih Američkih Država. Kroz vizualnu igru kadrova i perspektiva prati jedno jutro običnog čovjeka u borbi sa suicidalnim mislima. Osvojio je čak tri nagrade: za najbolji film slobodnog stila, najboljeg redatelja i najboljeg montažera.

Program Filmske naSTAVe dostupan je i na engleskom jeziku, a svi sudionici na platformi pozvani su i na komentiranje sadržaja, dijeljenje vlastitih dojmova i postavljanje pitanja.

Vidimo se i sljedeće godine u petoj sezoni Filmske naSTAVe s najnovijim filmovima nagrađenima na 61. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, 28. Filmskoj reviji mladeži i 16. Four River Film Festivalu! Do tada, uživajte u 24 nova filma iz 2023. godine.

Digitalnu filmsku naSTAVu podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za elektroničke medije, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.


pošalji link | verzija za printanje

Crnohumorni Krvnik u Klubu PFT-a 21.02.2024.
Gradski odraz 21.02.2024.
Filmski natječaj ‘Priče s interneta: Inspirirano stvarnim događajima’ 21.02.2024.
Filmom Parazit otvoren zimski ciklus Filmske naSTAVe u kinu Kinoteka! 21.02.2024.
STAR FILM FEST TRAŽI PRODUCENTA/ICU 21.02.2024.
Javna predavanja o filmu u utorak i četvrtak u Kino klubu Split 21.02.2024.
Najsretnija djevojka na svijetu u Klubu PFT-a 15.02.2024.
Planet film; obilazak škola 15.02.2024.
Otvorene su prijave na radionicu zvuka u Kino klubu Split 14.02.2024.
18. DOKfilm 14.02.2024.
1-10/5671
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta