english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Počeli upisi u 19. Školu filma

Pulska filmska tvornica poziva sve zainteresirane da se prijave na 19. Školu filma namijenjenu svima kreativcima koji se žele izraziti putem filma. Na ovoj besplatnoj dvomjesečnoj radionici polaznici pod vodstvom brojnih mentora i predavača stječu znanja i vještine iz svih faza stvaranja filma te realiziraju svoj autorski film.

Zainteresirani se mogu prijaviti putem prijavnice koja se nalazi ovdje , a upisi traju do petka, 1. prosinca u podne!

Škola počinje predavanjem redateljice i scenaristice Katarine Radetić o razvoju ideje i filmskom scenariju u Klubu PFT-a u petak 1. prosinca u 18 sati. Slijedi vikend radionica izrade scenarija u kojoj će polaznici s mentoricom raditi u jutarnjem ili u poslijepodnevnom terminu, s obzirom na druge obveze i slobodno vrijeme. Nakon vikend radionice polaznici s mentoricom nastavljaju raditi prema dogovoru do finalizacije sinopsisa, scenarija i redateljskog koncepta ovisno o prirodi projekta. Prvi dio Škole filma završava izradom produkcijskog plana i predprodukcije.

U drugom dijelu radionice polaznici uz mentorsko vodstvo producenata, snimatelja i montažera Pulske filmske tvornice realiziraju svoj film.

Na kraju 19. Škole filma sve čeka pismeni i usmeni ispit nakon kojeg polaznici postaju članovi Kluba Pulske filmske tvornice, što omogućuje besplatno korištenje svih logističko-tehničkih resursa udruge poput filmske opreme, montaže, prostora, konzultacija i pomoći pri festivalskoj distribuciji filmova.

Dodatne informacije moguće je dobiti putem maila pulskafilmskatvornica@gmail.com ili broja mobitela 095 55 818 53

__

Katarina Radetić

Redateljica i scenaristica rođena 1993. godine u Puli. Nakon završene srednje škole odlazi studirati u Zagreb gdje je diplomirala filmsku i televizijsku režiju na Akademiji dramske umjetnosti, Sveučilišta u Zagrebu u 2018. godini. Dobila je dekanovu nagradu za kratkometražni dokumentarni film Cile.

Njezini su se kratkometražni filmovi i glazbeni spotovi našli u konkurenciji na važnim nacionalnim filmskim festivalima kao što su Pula film festival, Dani Hrvatskog filma te Liburnia Film Festival.

Od 2019. godine radi u MedVid produkciji gdje režira dugometražne dokumentarne filmove, glazbene spotove i namjenske filmove. Kao scenaristica i dramaturginja ostvarila se do sada u desetak projekata. Kao asistentica režije radila je na nezavisnim, ali i velikim projektima uključujući koncerte u Areni Zagreb i inozemstvu te dokumentarne i glazbene programe HRT – a. Kao asistentica produkcije radila je na petnaest projekata; koncerata, reklama i glazbenih spotova te promotivnih filmova.

U 2020. godini radila je kao edukator u Pulskoj filmskoj tvornici držeći predavanja o dramaturgiji i filmskoj režiji.

2023. na ljetnom roku Hrvatskog audio vizualnog centra dobila je sredstva za razvoj scenarija dugometražnog igranog filma pod radnim naslovom Sezona.

 __

Partneri 19. Škole filma su MedVid produkcija i Hrvatski filmski savez.

__

19. Škola filma Pulske filmske tvornice organizirana je uz financijsku pomoć Grada Pule, Hrvatskog audiovizualnog centra te Zaklade Kultura nova.


pošalji link | verzija za printanje

Crnohumorni Krvnik u Klubu PFT-a 21.02.2024.
Gradski odraz 21.02.2024.
Filmski natječaj ‘Priče s interneta: Inspirirano stvarnim događajima’ 21.02.2024.
Filmom Parazit otvoren zimski ciklus Filmske naSTAVe u kinu Kinoteka! 21.02.2024.
STAR FILM FEST TRAŽI PRODUCENTA/ICU 21.02.2024.
Javna predavanja o filmu u utorak i četvrtak u Kino klubu Split 21.02.2024.
Najsretnija djevojka na svijetu u Klubu PFT-a 15.02.2024.
Planet film; obilazak škola 15.02.2024.
Otvorene su prijave na radionicu zvuka u Kino klubu Split 14.02.2024.
18. DOKfilm 14.02.2024.
1-10/5671
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta