english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

„Klapa za najbolji dječji film“ FKVKZ-u za film „Novine“ na Međunarodnom filmskom festivalu za djecu i mlade ZOOM.17

U Centru za kulturu mladih „Pionirski dom“ u Ljubljani 16. studenog 2023. godine je završio Međunarodni filmski festival za djecu i mlade ZOOM.17. Program se odvijao tijekom dva dana kroz radionice crtane animacije i improvizacije glume, te natjecateljski program osnovnoškolskog i srednjoškolskog filma. U oba programa FKVK Zaprešić bio je zastupljen s po jednim filmom, „Novine“ osnovnoškolaca i „Eastwood“ srednjoškolaca. Mi smo u srijedu 15. 11., "skoknuli" do Ljubljane na projekciju osnovnoškolskog natjecateljskog programa i dodjelu nagrada obzirom da je već spomenuti film „Novine“ dobio glavnu nagradu u svojoj kategoriji. Prenosimo očitovanje žirija o nagrađenom filmu:

"Kratki film na maštovit način spaja animaciju i glumu kako bi prikazao dječji pogled na medijski svijet odraslih. Kad dijete otvori novine, bljesnu slike suvremenosti: vojnici i tenkovi pucaju jedni na druge; divovski brod koji tone; utakmica između dva nogometna tima. Jednostavne, ali vizualno efektne lutke i pozadine od novinskog papira oživljavaju pred našim očima. Mladi autori smisleno koriste izvorne materijale i tehniku stop animacije kako bi stvorili uvjerljivo živ svijet vijesti. Taj svijet, međutim, nije nimalo prijateljski raspoložen prema dječjem pogledu, pa na kraju završi kao hrpa papira u smeću. Otvoren kraj omogućuje gledatelju imati vlastitu interpretaciju."

Eto, tako su članovi žirija Kolja Saksida, režiser, producent i pedagog, Barbara Kelbl, scenaristica, autorica kratkih filmova i televizijskih emisija, prevoditeljica i novinarka te Aliaksandra Ihnatovich, kulturna djelatnica, feministička filmska pedagoginja, istraživačica i stvarateljica, objasnili svoju odluku. Prisutnim autorima nagradu naziva "Klapa za najbolji dječji film" uručio je član žirija Kolja Saksida.

Na ovogodišnje izdanje ZOOM-a bilo je prijavljeno 107 dječjih i 255 filmova mladeži iz cijeloga svijeta.  Od njih je odabrano u natjecateljsku konkurenciju 11 osnovnoškolskih i 14 srednjoškolskih naslova, pa je ova nagrada lijepo priznanje filmu i autorima Juraju Škovrlju, Dorotei Bukvić, Tonki Krnić, Niku Karauli, Vidu Balji, Noli Škrbec, Frani Krniću i Mihaelu Dučaku. Zahvaljujemo žiriju na nagradi, a organizatorima festivala Centru za kulturu mladih „Pionirski dom“ na gostoprimstvu.

Međunarodni filmski festival za djecu i mlade ZOOM.17


pošalji link | verzija za printanje

STAR FILM FEST TRAŽI PRODUCENTA/ICU 21.02.2024.
Javna predavanja o filmu u utorak i četvrtak u Kino klubu Split 21.02.2024.
Najsretnija djevojka na svijetu u Klubu PFT-a 15.02.2024.
Planet film; obilazak škola 15.02.2024.
Otvorene su prijave na radionicu zvuka u Kino klubu Split 14.02.2024.
18. DOKfilm 14.02.2024.
Otvorene prijave za Film očima mladih 14.02.2024.
ZIMSKI FILMSKI PRAZNICI KINOKLUBA KARLOVAC 14.02.2024.
Nagrada Grada Dubrovnik i promocija monografije 07.02.2024.
Otvorene prijave za Planet film 07.02.2024.
11-20/5677
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta