english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Izložba u znak sjećanja na „Šaptača životinjama“

„Nisi mogao znati što ćeš dobiti od njega, ali bi uvijek dobio veselje“, riječi su urednika i osnivača portala Fotozine,  Janka Belaja dok govori o svom prijatelju, fotografu Gordanu Oggy-ju Ožegoviću.

U Galeriji Vladimira Horvata u Zagrebu održana je svečana završnica izložbe fotografija povodom preranog odlaska fotografa i animatora Gordana Ožegovića. Kolege i prijatelji Gordana opisuju kao hrvatskog doktora Dolittle-a, prvenstveno zbog ljubavi prema životinjama, a posebno konjima. Iako je široj publici bio poznat po svojim fotografijama životinja, od velikih do malih, od žirafa do konja, Ožegović je uživao i u fotografiranju svojih prijatelja.

„Moram reći da Oggy, kako smo ga svi zvali, nije snimao samo životinje. Najviše je volio fotografirati ljude. Ima terabajte snimaka s portretima prijatelja. Ovu izložbu smo koncipirali od fotografija koje je on sam isprintao i koje su ostale u njegovoj ostavštini“, objasnio je Belaj.

Prilikom fotografiranja, Ožegović je zaradio nadimak „gospon Riblje oko“. Uživao je praviti svojevrsne karikature svojih prijatelja. Budući da je izložba sastavljena isključivo od fotografija koje je sam ispisao, karikature u ovoj iteraciji izložbe, na žalost nisu dostupne. Prema svjedočanstvima prijatelja, na njega se nikad nisu ljutili zbog karikatura te su u njima uživali.

„Bio je veliki šaljivdžija. Mnogi ljudi ga nisu shvaćali jer nisu znali kada je bio ozbiljan, a kada ne. Nisi mogao znati što ćeš dobiti od njega, ali bi uvijek dobio veselje“, dodao je Belaj.

Privrženost bližnjima, neovisno o tome radi li se o ljudima ili životinjama, najbolje je opisao sam Ožegović:
„Bože, hvala ti na još jednom danu. Ma koliko težak bio, nek mi dadne još barem jednu dobru fotku.“

Organizator i izdavač izložbe je Autorski studio FFV, a postavu i tehničku pripremu, obavili su članovi studija i Ožegovićevi prijatelji Luka Stamać i Domagoj Vranar.

Borna Boris Baletić


pošalji link | verzija za printanje

Kritičko rešeto 14. Production in-a 24.01.2024.
PROJEKCIJA FILMOVA IZ PRODUKCIJE KINOKLUBA KARLOVAC 2023. GODINE 24.01.2024.
Škola nove filmske prakse 24.01.2024.
Prijave na 16. Production in – Labin 24.01.2024.
Filmovi varaždinske Vanime na međunarodnim festivalima 24.01.2024.
Otvorene prijave za zimski ciklus 11. Filmske naSTAVe u kinu Kinoteka! 17.01.2024.
U spomen na Ivana Faktora: sjećanje uz prijatelje i film 10.01.2024.
Traju prijave filmova na jubilarni 15. VAFI & RAFI festival 10.01.2024.
Prijave na 14. Production in – Pazin 10.01.2024.
Filmovi Imaginarne akademije Grožnjan u Klubu PFT-a 03.01.2024.
31-40/5677
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta