english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

KOME SU OTPLOVILI POBJEDNIČKI BRODOVI 12. PO REDU DUFF-A, SAZNALI SMO JUTROS U KINU SLOBODA

Još je jedna uspješna filmska festa iza nas. Ceremonija zatvaranja Festivala filma djece i mladih, popularnog DUFF-a, održala se dvanaestu godinu za redom danas u Kinu Sloboda. Ocjenjivački tročlani žiri kojeg su činili, Martina Meštrović , diplomirana kiparica, scenografkinja i animatorica te dvojica redatelja Neven Hitrec i Stefano Cipani, između 59 filmskih naslova iz dvadeset zemalja svijeta, odabrali su najbolje.

Grand prix festivala otplovit će u Izrael filmu „Blind city/ Slijepi grad“, Udruge Wild kids Animation, kojemu je pripala i nagrada za najbolji animirani film u kategoriji od 16 do 20 godina.

Gledatelji u dvorani najviše su glasova dali kratkom igranom filmu „The ball is mine/Lopta je moja“. Tako nagrada publike odlazi u Grčku mladom autoru Pablu Sotu čiji je isti film pobijedio u kategoriji igranog filma uzrasta do 15 godina.

Najboljim filmom u animiranoj kategoriji, uzrasta do 15 godina, proglašen je film „Legend of Velebaba/Legenda o velebabi“ slovenskog društva SLON. Dodijeljeno je i posebno priznanje u ovoj kategoriji i to filmu „Sick wind/Bolesni vjetar“ grupe autora iz zagrebačkog Narodnog sveučilišta Dubrava.

Film „I (don't) beleive/ (Ne) vjerujem“ pobjednik je u kategoriji dokumentarnog filma uzrasta do 15 godina, grupe autora iz OŠ dr. Ivana Novaka Macinec.

Najboljim filmom u dokumentarnoj kategoriji od 16 do 20 godina proglašen je „What is it about windows/Što je to u prozorima“ autora Ante Rukavine iz zagrebačke Humanističke gimnazije, dok je posebno priznanje uručeno Ludovici Liparoti za film „The ideal of the oyster / Ideal kamenice“.

U igranoj kategoriji za uzrast od 16 do 20 godina najboljim filmom je proglašen „Coffee makes me sleepy/Od kave mi se spava“ autora Alexandera Relića iz udruge Blank_filmski inkubator iz Zagreba.

Pobjednik u otvorenoj kategoriji je film „The table / Stol“, britanskog autora Corrana Gourlaya, dok je posebno priznanje pripalo filmu „Nature attack/napad prirode“ francusko ukrajinskog autora Erika Sémashkina,

Najboljim filmom u tematskoj kategoriji, a koja se ove godine bavila ekologijom mora, proglašen je „Mire / More“ kineskog autora Yang JinYua.

U prepunoj dvorani Kina Slobode prikazani su uradci filmskih radionica koje su se održavale tijekom proteklog tjedna, radionica igranog filma pod vodstvom s. Ružice Dodig, a kako posuditi svoj glas likovima iz crtića i to s dubrovačkim naglaskom, najmlađe naše sugrađane je podučavala je glumica Srđana Šimunović uz potporu Nikole Jankovića,  a vidjeli smo i što su djeca Dječjeg vrtića Izviđač naučila u dvodnevnoj radionici piksilacije koje je vodila ekipa slovenskog društva Slon. Deša Ficović Kosović okupila je najmlađe filmaše na radionici „“Fantastične leteće knjige – od crtića do knjige.

Više od tri tisuće djece prošlo je u proteklih sedam dana kroz Kino Slobodu i Dvoranu Visia što nas čini posebno ponosnima jer je upravo to znak da je DUFF postao nezaobilazno mjesto upisano na svjetskoj karti filmskog stvaralaštva djece i mladih. I za kraj iz Kinematografa Dubrovnik, LJŠFŠ i Udruge Luža najveće HVALA ide volonterima bez kojih bi sve ovo bilo nemoguće odraditi!


pošalji link | verzija za printanje

Pobjednici 55. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva u Klubu PFT-a 13.12.2023.
Podrum ponedjeljkom 13.12.2023.
ANIMIRANI FILM „RAFADAN EKIPA – PUSTOLOVINA „HODNIK“ OTVORIO MJESEC TURSKOG FILMA U GUNJI 13.12.2023.
Otvorene prijave na 15. Production in 13.12.2023.
Radionički i edukativni program Kinokluba Karlovac - Eksperimentalna radio drama 13.12.2023.
MJESEC TURSKOG FILMA U GUNJI – od 11. do 29. prosinca 2023. godine 13.12.2023.
SKRIVENI GRAD 13.12.2023.
ŠAF na sve strane! Festivali, suradnje s kazalištem, simpozij! 06.12.2023.
Novi filmovi u prosincu na platformi Filmske naSTAVe! 06.12.2023.
Autori u gostima: Erik Jelčić i David Kumpare 06.12.2023.
41-50/5671
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta