english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Zaprešićka Invazija smeća na čileanskom festivalu WAWA posvećenom očuvanju planete

WAWA, Films made by kids to save the planet je mali filmski festival unutar velikog festivala Arica Nativa Film Fest koji se održavaju u gradu Arica u Čileu. I dok ovaj veći prikazuje filmove odraslih, profesionalnih autora, WAWA je usmjeren ka mlađim generacijama filmaša koji težnju za očuvanjem planete Zemlje od uništenja izražavaju putem audio-vizualnih sredstava. No, bez obzira na godine, i onom većem i ovom manjem festivalu zajedničko je okupljanje filmskih stvaratelja koji cijene prirodna i kulturna bogatstva ovog planeta, promiču održivi razvoj kroz očuvanje prirode uz posebnu pozornost usmjerenu na klimatske promjene.

Unutar ovih ekološki osviještenih filmskih poruka put do selekcijskog žirija pronašao je i film Foto kino video kluba Zaprešić Invazija smeća koji ga je uvrstio u natjecateljski program ovog devetog izdanja festivala. Tako se film iz Zaprešića našao uz bok filmova iz SAD-a, Kolumbije, Argentine, Kazahstana, Slovenije, Španjolske, Rusije, Gruzije, Brazila, Irana, Perua, Belgije i Čilea.

Program WAWA je podijeljen u tri kategorije, Filmovi snimljeni u Arici, Kategorija od 7 do 13 godina i Kategorija 14 do 17 godina. Ukupno će biti prikazano 36 filmova koji se natječu za Arica Nativa Wawa Award ili priznanje WAWA Spirit koje dodijeljuju organizatori festivala, organizacija Fundación Altiplano. A sve to odžrava se između 6. i 12. studenoga 2023. godine u već spomenutom gradu Arica.

Inače, Arica je najsjeverniji grad u Čileu, udaljen tek 18 kilometara od granice Perua i glavni je grad istiomene provincije, kao i regije Arica y Parinacota. Iako je grad smješten uz pustinju Atacama, najsušu pustinju na svijetu, poznat je po nadimku "grad vječnog proljeća" jer česti pomorski vjetrovi iz obližnjih hladnih voda stvaraju umjerenu pustinjsku klimu. Arica je i jedna od najvažnijih luka Južne Amerike, bogate i burne povijesti i brojnih znamenitosti koje mi nećemo vjerojatno skoro vidjeti, ali za utjehu, barem naši autori filma Invazija smeća, Dora Bosnić, Juraj Car, Lucija Faltak, Hana Hohnjec, Leonarda Mešeg, Magdalena Mileusnić i Nola Škrbec mogu reći kako su gledatelji u Arici vidjeli njih.

Više vijesti iz FKVKZ-a: listopad 2023


pošalji link | verzija za printanje

Pobjednici 55. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva u Klubu PFT-a 13.12.2023.
Podrum ponedjeljkom 13.12.2023.
ANIMIRANI FILM „RAFADAN EKIPA – PUSTOLOVINA „HODNIK“ OTVORIO MJESEC TURSKOG FILMA U GUNJI 13.12.2023.
Otvorene prijave na 15. Production in 13.12.2023.
Radionički i edukativni program Kinokluba Karlovac - Eksperimentalna radio drama 13.12.2023.
MJESEC TURSKOG FILMA U GUNJI – od 11. do 29. prosinca 2023. godine 13.12.2023.
SKRIVENI GRAD 13.12.2023.
ŠAF na sve strane! Festivali, suradnje s kazalištem, simpozij! 06.12.2023.
Novi filmovi u prosincu na platformi Filmske naSTAVe! 06.12.2023.
Autori u gostima: Erik Jelčić i David Kumpare 06.12.2023.
41-50/5671
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta