english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Podrum ponedjeljkom

..Cat's foot, iron claw
Neurosurgeons scream for more
Paranoia's poison door
21st century schizoid man..

King Crimson"21st century schizoid man" 

„Refleksije emocija“ naziv je izložbe slika kojom se u sklopu Vaniminog programa „Podrum ponedjeljkom“ u podrumu Centra za mlade i nezavisnu kulturu P4 u Varaždinu predstavlja mlada likovna umjetnica Ana Lukina. Riječ je o 17 vertikalnih kompozicija izvedenih u slikarskoj tehnici akrilnih boja na medijapanu. Prema riječima autorice „Gornji dio slike prikazuje portret koji sadrži emocionalni izražaj lica (poput uznemirenosti, straha, tuge, zbunjenosti, spokoja...), dok se donji dio slike pretvara u apstrakciju koja se pretače u refleksiju u vodi koja se mreška, te se tako gubi figurativni prikaz. Neobično izražajni portreti-autoportreti kojima autorica opisuje svoje individualno, psihološko i duhovno stanje, prizivaju asocijaciju na ekspresivni portret s naslovnice znamenitog albuma „In the Court of the Crimson King“iz 1969. godine pa stoga i citat iz proto-punk kompozicije  "21st century schizoid man" s početka ovog teksta ukazuje na moderni senzibilitet Ane Lukine koja nam brutalnom iskrenošću predstavlja svoje osjećaje. Autorica ističe kako u svojim radovima koristi pretežno akromatsku boju – bijelu, kako bi lik (autoportret) u različitim tonovima kože bio u prvom planu. Bijela (ne)boja, kaže Lukina, označava unutarnje čišćenje misli i osjećaja. Izložba „Refleksije emocija“, međutim, snagom ekspresije nadilazi tek unutarnje čišćenje misli i osjećaja, te promatrača radova mlade slikarice pobuđuje na razmišljanje o vlastitom psihološkom i duhovnom stanju i previranju osjećaja koji su u stoljeću u kojem živimo sve više šizoidni.

Srećko Lebinec

ANA LUKINA
Rođena je u Zagrebu 1996. godine, a živi u Donjoj Stubici. Pohađala je srednju Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna u Zagrebu,  diplomirala je na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci; smjer likovna pedagogija – s pojačanim modulom slikarstva. Za vrijeme studija sudjelovala  je u raznim likovno – vizualnim projektima i natječajima u kojima je često nagrađivana. Sudjelovala je u rekonstrukciji vitraja katedrale sv. Jakova u Šibeniku. Restaurirala je vitraje Oktogona (prolaz) u Zagrebu. Izlagala je na četiri samostalne i više skupnih izložbi.


pošalji link | verzija za printanje

Pobjednici 55. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva u Klubu PFT-a 13.12.2023.
Podrum ponedjeljkom 13.12.2023.
ANIMIRANI FILM „RAFADAN EKIPA – PUSTOLOVINA „HODNIK“ OTVORIO MJESEC TURSKOG FILMA U GUNJI 13.12.2023.
Otvorene prijave na 15. Production in 13.12.2023.
Radionički i edukativni program Kinokluba Karlovac - Eksperimentalna radio drama 13.12.2023.
MJESEC TURSKOG FILMA U GUNJI – od 11. do 29. prosinca 2023. godine 13.12.2023.
SKRIVENI GRAD 13.12.2023.
ŠAF na sve strane! Festivali, suradnje s kazalištem, simpozij! 06.12.2023.
Novi filmovi u prosincu na platformi Filmske naSTAVe! 06.12.2023.
Autori u gostima: Erik Jelčić i David Kumpare 06.12.2023.
41-50/5671
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta