english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Otvorena 25. Škola medijske kulture „Dr. Ante Peterlić“

Svečanim otvorenjem u četvrtak, 17. kolovoza u varaždinskom kinu Gaj počela je Škola medijske kulture „Dr. Ante Peterlić“. Već šestu godinu zaredom Varaždin je domaćin Škole, a na programu će do 25. kolovoza sudjelovati više od 100 polaznika.

Uvodnu je riječ imala stručna suradnica revijskih i obrazovnih programa Hrvatskog filmskog saveza Marta Bregeš, a zatim i predsjednica Savjeta Škole, Jelena Modrić koje su zajednički zahvalile svima na dolasku i odazivu.


Foto: Siniša Sović (Foto agencija Sjever)

„Slavimo 25 godina kontinuiranog rada. To je impozantna brojka na koju smo jako ponosni i do koje ne bismo došli da nema svih naših silnih suradnika, predavača i voditelja. Škola ne bi postojala ni bez svih dosadašnjih polaznika, njih više od 3.000, od kojih nam se mnogi vraćaju iz godine u godinu.“, izjavila je Modrić. Obratila se i svim novim polaznicima te im je poručila: “Brzo ćete uvidjeti da je Škola mjesto susreta, stvaranja i znanja. Iskoristite to!”


Foto: Siniša Sović (Foto agencija Sjever)

Zatim se publici obratila predsjednica Hrvatskog filmskog saveza, dr. sc. Ana Đordić i zahvalila partnerima, suradnicima i polaznicima. Hrvatski filmski savez najvažnija je izvaninstitucionalna filmska organizacija u Hrvatskoj koja ove godine slavi svoj 60. rođendan. Hvala svim novim polaznicima koji su prepoznali vrijednost naše Škole, ali i svim voditeljima radionica, stručnim suradnicima i predavačima bez kojih ne bismo imali ovaj kontinuitet“, komentirala je Đordić.


Foto: Siniša Sović (Foto agencija Sjever)

U organizaciji svake godine pomažu brojni partneri, a pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina, Danijela Vusić je u ime Grada pozdravila sve prisutne i zaželjela ugodan boravak u Varaždinu pun ideja i novih prijateljstava.


Foto: Siniša Sović (Foto agencija Sjever)

Radionice i seminare pohađaju nastavnici osnovnih i srednjih škola, odgajatelji u predškolskim ustanovama, članovi kino klubova, nezavisni autori, studenti i učenici srednjih škola, ali i svi zainteresirani naučiti nešto novo o filmu i multimediji. U nastavku ih očekuje još sedam dana intenzivne edukacije i praktičnog rada kroz 2 seminarska stupnja i 8 radionica: digitalna obrada slike i vizualni efekti, dokumentarni film, dramska pedagogija, eksperimentalni film, filmski scenarij, fotografija, kamera i snimanje te montaža.


Foto: Siniša Sović (Foto agencija Sjever)

Uz seminare i radionice, vode se dodatna nastava i rasprava o filmovima koji od klasične edukacije školu pretvaraju u upečatljivo iskustvo. Škola se ubraja među 5 najvažnijih projekata medijskog opismenjavanja u Hrvatskoj te među 150 najvažnijih na razini Europske unije. Više o Školi medijske kulture možete pronaći na https://smk.hfs.hr/o-skoli
Nakon varaždinskog dijela Škole koji se održava od 17. do 25. kolovoza 2023., Škola se po prvi puta održava u Puli u periodu od 28. kolovoza do 1. rujna 2023. Tako će vrijedni programi i iskustva Škole postati dostupni novim sredinama te polaznicima koji dosad nisu imali prilike pridružiti se provedbi na sjeveru Hrvatske.


Foto: Siniša Sović (Foto agencija Sjever)

Ovogodišnja, 25. Škola medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” održava se u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra, Hrvatske zajednice tehničke kulture, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Društva hrvatskih filmskih redatelja, Grada Varaždina, Grada Pule i Agencije za elektroničke medije. Partneri su POU Varaždin i kino Gaj, Pečetri, Filmsko-kreativni studio VANIMA, Pulska filmska tvornica, Kino Valli, Pula Film Festival i Zajednica tehničke kulture Pula. Program se održava uz preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, a temeljem pozitivnog stručnog mišljenja Agencije za odgoj i obrazovanje.


Foto: Siniša Sović (Foto agencija Sjever)

Otvorenje je završilo projekcijom prošlogodišnjih završnih radova polaznika, a nakon projekcije uputili su se u dvorište Centra za mlade i nezavisnu kulturu P4 na filmski mingl.


Foto: Siniša Sović (Foto agencija Sjever)


Foto: Siniša Sović (Foto agencija Sjever)


pošalji link | verzija za printanje

Zatvoren pulski dio 25. Škole medijske kulture “Dr. Ante Peterlić”
Otvoreno pulsko izdanje 25. Škole medijske kulture „Dr. Ante Peterlić“
Počinje 25. Škola medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” u Puli!
Prezentacijom programskih sadržaja završio je varaždinski dio 25. Škole medijske kulture „Dr. Ante Peterlić”
U potrazi za snovima 24.04.2024.
KIN-O-ZVUK: Gostovanja u Sisku i Rijeci 24.04.2024.
Disney rapsodija na senzornim projekcijama! Snjeguljica i sedam patuljaka i Bambi na čak četiri lokacije diljem Hrvatske! 24.04.2024.
Otvorene su prijave za filmske radionice za djecu i mlade u Fužinama! 24.04.2024.
Online događaj “KINO U PODNE” – suradnja osnovnih škola iz Gunje, Jakšića i Klinča Sela 19.04.2024.
Razmišljanja mladih i film Futura 17.04.2024.
Filmovi varaždinske Vanime na međunarodnim festivalima 17.04.2024.
Mladi u Međuprostoru u Klubu PFT-u 17.04.2024.
Senzorne projekcije nastavljaju se u kinu Kinoteka! 11.04.2024.
17. SEFF - otvorene prijave za filmove 10.04.2024.
21-30/5737
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta