english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

PUNOM DVORANOM OTVORENO 9. IZDANJE STAR FILM FESTA

Dugo očekivano deveto izdanje Star Film Festa započelo je zvjezdanim otvorenjem uz punu projekcijsku dvoranu.

Naš korak do prvog desetljeća obilježili smo u prostorijama Centra kreativne industrije Sisak, a prvi od tri filmska dana pozdravio je direktor festivala Matija Holjevac koji je svima poželio dobrodošlicu. Publici se obratio i predstavnik grada Siska Filip Pjerobon koji je izrazio veliko iščekivanje nadolazećim filmskim projekcijama.  

Već tradicionalnom izložbom smo započeli večer, a svoje radove je predstavila Mateja Štefinščak pod nazivom Nigrad ni bilo. Radovi su posjetitelje upoznali sa procesom rada animiranog filma, sam natjecateljski program su najavile naše stručne selektorice, Anja Kavić i Martina Mladenović, a sam program je otvoren prvom projekcijom u sklopu koje je prikazan eksperimentalni film The Wounds of My House španjolske redateljice  Claudie Estrade Tarascó i igrani film Seriously and Lively Song Jie China koji prikazuje odrastanje i promjene koje donosi, ali i obiteljsku ljubav i nevinost djece koja ostaje nepromijenjena. Prikazan je i francuski animirani Spoon autora Arthura Chaysa koji priča priču bijega iz svakodnevice i The Great Survival Louis Besse koji kroz animaciju donosi priču naših predaka čija se prapovijesna rutina prekida kada otkriju alkohol.

Prva natjecateljska projekcija završila je hrvatskim igranim filmom Bakalor redateljice Darie Stilin koji sniman na Hvaru na lokalnom dijalektu. Film prikazuje Branka, suvremenog Don Quijota čije su vjetrenjače žalopojke mještana, nezadovoljna supruga i nemoguća birokracija. Jedan Badnji dan u Vrboskoj na otoku Hvaru pokazat će se kao najveći test za njega i za njegovo malo misto.

Večer se nastavila uz projekciju dugometražnog dokumentarnog filma Tvornice radnicima redateljaSrđana Kovačevića iz 2021. godine koji je na veliko platno donio priču o radnicima koji su 2005. godine okupirali tvornicu ITAS u Ivancu. Od tada djeluju kao kolektiv, postajući jedini uspješni primjer radničke okupacije u postsocijalističkoj Europi. Danas, dok ispituju novi model kolektivnog vlasništva, mikro svijet tvornice sukobljava se sa jakim snagama globalnog tržišta, što za posljedice ima utjecaj na sve manje i neredovite plaće, uzrokujući tako sve veće nezadovoljstvo među radnicima.

Star Film Festival u Sisku ostaje do subote, 3. rujna, a program se prvotno nastavlja u petak, 2. rujna, uz sadržaj za najmlađe - projekcije kultne animirane serije Baltazar i predstavljanje videoigre inspirirane istom od strane Gamechuck zagrebačkog studija. Detalje cijelog programa možete pronaći na našoj službenoj web stranici.


pošalji link | verzija za printanje

25. godina radionice Z-animacija (Mala Zagrebačka animacija) 23.11.2022.
U TJEDNU SJEĆANJA PRIKAZAN DOKUMENTARNI FILM KORLAT 23.11.2022.
„Divlje cvijeće“, film naše Karle Crnčević osvojio je prvu nagradu žirija na netom održanom Međunarodnom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma ZINEBI64 koji je u Bilbau ugostio brojne filmaše od 11. do 18. studenog 23.11.2022.
Objavljen je programski raspored 54. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva! 23.11.2022.
Predstavnici VANIME sudjelovali u žiriju AniFest ROZAFA festivala 23.11.2022.
Monsterclass s Leonom Kadijević 23.11.2022.
Autori u gostima: Boris Bakal i Stanko Juzbašić 16.11.2022.
Kultna knjiga Paula Schradera na hrvatskom jeziku 16.11.2022.
Kinoklub na 54. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva 16.11.2022.
Senzorne projekcije - Kino za sve dostupno svima 16.11.2022.
11-20/5364
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta