english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Projekt CinEd - Gledajmo zajedno produžen na nove dvije godine

Cilj projekta je približiti europski film mladima, a provodi se u 12 europskih zemalja

CinEd je europski program obrazovanja o filmu i kroz film za djecu i mlade kroz sustavnu edukaciju nastavnika i filmskih edukatora koji s njima rade. Omogućava besplatan pristup kuriranoj zbirci vrhunskog europskog baštinskog i suvremenog art-house filma shrvatskim titlovima u edukativne svrhe. Njegov je glavni cilj razviti dugotrajno znanje i ukus za europsku kinematografiju, kritičku prosudbu i kreativni senzibilitet mladih te pridonijeti općem obrazovanju kroz film i svijest o europskoj kulturnoj raznolikosti. Kako bi to postigao, CinEd se fokusira na nastavnike i filmske edukatore u formalnim i neformalnim sustavima obrazovanja, kao one koji mladima mogu otvoriti svijet autorskog i klasičnog filma, van komercijalnih ostvarenja i zabave kojima su obično izloženi.

CinEd filmskim edukatorima i nastavnicima nudi besplatan pristup arhetipskoj zbirci filmova s osiguranim pravima za prikazivanje i titlovima preko platforme cined.eu, besplatne popratne pedagoške knjižice za svaki film i besplatne edukacije CinEd metodologije predavanja o filmu i kroz film. S posebnim zadovoljstvom najavljujemo da će u cined.eu zbirku filmova u novom ciklusu prvi put ući i jedan hrvatski film.

Hrvatski partner na projektu je udruga Bacači sjenki koja se uključila 2020. godine, te će u iduće dvije godine nastaviti nuditi besplatne edukacije svima zainteresiranima. Od kako su postali dio CinEd partnerstva, Bacači sjenki rade s profesorima na osuvremenjavanju nastave kroz uzbudljive filmske sadržaje, , ali i s edukatorima koji rade u neformalnim obrazovnim programima, poput FROOOM! filmske škole za djecu i mlade. Aktivnosti na projektu nastavljaju se edukacijama u Zagrebu (11. i 12. srpnja) i Rijeci (14. i 15. srpnja) za koje će uskoro biti otvorene prijave.

Ovo je već šesti put od pokretanja, a drugi put pod vodstvom Portugalske kinoteke – Muzeja filma, da je projekt CinEd osigurao financiranje u okviru natječaja Kreativne Europe – potprograma MEDIA za razvoj publike i filmsko obrazovanje. To znači da će CinEd 2.1 – Gledajmo zajedno – kao jedan od osam izabranih programa od 38 prijavljenih, i najbolje ocijenjen, nastaviti sa svojim aktivnostima i u razdoblju 2022.-2024.

Projekt od 2015. europski film približava mladima u dobi od šest do devetnaest godina, a uključeno je dvanaest država: Portugal, Bugarska, Rumunjska, Njemačka, Španjolska, Italija, Češka, Hrvatska, Finska, Grčka, Litva i Turska.

Tijekom CinEd-a 2.0 – koji završava u rujnu 2022. – konzorcij je organizirao brojne filmske projekcije za učenike i edukacije za učitelje, koji su se održavali uživo ili online, ovisno o ograničenjima i službenim mjerama na snazi zbog pandemije virusa SARS-CoV2.


pošalji link | verzija za printanje

OBLIK ENERGIJE 07.09.2022.
Otvorene prijave na radionicu hibridnog filma pod mentorstvom Igora Bezinovića 31.08.2022.
Završen je 15. Smaragdni eco film festival 31.08.2022.
Sva tri hrvatska filma nagrađena na 82. izdanju festivala UNICA u Locarnu! 30.08.2022.
Adaptacija 29.08.2022.
U Varaždinu je završila 24. Škola medijske kulture „dr. Ante Peterlić“ 26.08.2022.
Operacija Mitsubishi 25.08.2022.
Invazija kajgana 24.08.2022.
Filmska čitanka 24.08.2022.
Tonći Gaćina održat će javno predavanje o objektivima u Kino klubu Split 24.08.2022.
21-30/5328
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta