english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Radionica OŠ Mejaši Centra Lukas

Ove godine kao i prošle 2021 održali smo u svibnju mjesecu, radionico u OŠ Mejaši u Splitu. Nastavili smo izvrsnu  suradnja sa voditeljicama informatike Marije Burmaz i Zore Čatipović iz Osnovne škole „Mejaši“ Split,  koje su me podsjetile  na obećani nastavak zajedničkog rada na animiranom filmu. Tako sam  od 16-tog do 20-tog svibnja , ponovo boravio u Splitu.

U   Osnovnoj  školi „Mejaši“ susreo sam se sa grupom učenika trećeg,  petog i sedmog  razreda, koji su bili zainteresirani  učiti ili  nastaviti s radom na Kreativnoj radionici animiranog filma. Zbog velikog odaziva,  rad sam prilagodio potrebama djece i satovima nastave koju su morali pohađati, pa sam u školi neprekidno provodio  osam i više sati. Sve sa namjerom da im što više pokažem i pokušam ih osposobiti za samostalan rad na animaciji. Mnogi su pokazali veliko zanimanje za ovaj vid umjetnosti, pogotovo učenici trećeg E razreda, koji su uspjeli napraviti film pod nazivom „Utrka“, a radi se o biciklistima. I taj film je prijavljen za Reviju.

Učenici petog razreda, od kojih je bilo pet djevojčica i dva dječaka, radili su na sinopsisu. Imali su priču radnog naslova „Svađaju se mjesec i sunce“, ali nisu je uspjeli privesti kraju, jer im se  slučajno obrisala. Sara iz VB  me je informirala da je od ranije autor animiranog filma „Djevojčica i maca“.

Događalo se da u tijeku školskog radnog dana i ostali učenici dolaze u učionicu gdje su se provodile Radionice i promatrali radove pojedinih grupa. Neki su se i uključivali i povremeno pomagali svojim kolegama, koji su  kontinuirano radili. Kako su se „ sedmašice“ tek u srijedu, 18. 05. počele ozbiljnije baviti scenarijem  animiranog  filma, nisu ga mogle završiti do petka popodne,  jer su otišle na nastavu. Imao je radni naslov  „  Animus tristis in corpore sano „ no ja ga nisam ga uspio vidjeti, morao sam se vratiti u Zagreb. Fil mi je poslan u Zagreb na pregled a kojeg samtakođer prijavio za reviju.

Bez obzira na  svu ukazanu i potrebnu pomoć, koju sam dobio oko organizacije  našeg susreta i obavljenog rada ili uspješno provedene Radionice animiranog filma u OŠ „Mejaši „  žao mi je što nisam uspio Voditeljicama u potpunosti prenijeti svoja stečena iskustva u ovom poslu, a sve  zbog  njihove potrebne  angažiranosti  u školi i  pomanjkanja vremena. Iz tog razloga, moguće je da ćemo  nastaviti surađivati,  kako bi  jednog dana, one mogle   samostalno voditi  Školu animiranog filma.

Predsjednik  Centra Lukas
Dragomir  Dančević


pošalji link | verzija za printanje

OBLIK ENERGIJE 07.09.2022.
Otvorene prijave na radionicu hibridnog filma pod mentorstvom Igora Bezinovića 31.08.2022.
Završen je 15. Smaragdni eco film festival 31.08.2022.
Sva tri hrvatska filma nagrađena na 82. izdanju festivala UNICA u Locarnu! 30.08.2022.
Adaptacija 29.08.2022.
U Varaždinu je završila 24. Škola medijske kulture „dr. Ante Peterlić“ 26.08.2022.
Operacija Mitsubishi 25.08.2022.
Invazija kajgana 24.08.2022.
Filmska čitanka 24.08.2022.
Tonći Gaćina održat će javno predavanje o objektivima u Kino klubu Split 24.08.2022.
21-30/5328
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta