english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

FilmEk - filmski ekokamp za doprinos razvoju publike u Karlovačkoj županiji

U Društvenom centru Prostorija jutros su predstavnici Kinokluba Karlovac održali predstavljanje programa FilmEk, punog naziva "FilmEk - filmski ekokamp za doprinos razvoju publike u Karlovačkoj županiji".

Kinoklub Karlovac već godinama aktivno provodi različite programe diljem Županije, a posebno su uspješni programi provedeni u Vojniću. Na tragu toga započet je filmsko - edukativni program i u Plaškom. Uz partnere Općinu Plaški i Izviđački odred "Spider" Duga Resa, osmišljen je kamp koji provedbom spaja dvije komponente – razvoj publike kroz učenje o filmskoj kulturi i društvenu komponentu kroz osvještavanje o važnosti očuvanja prirodnih bogatstava koja nas okružuju, a ovo će biti drugo izdanje.

Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija u iznosu od 30.000,00 kn kao jedan od svega 13 filmskih programa u Hrvatskoj. Realizacija programa trajat će do kraja ove kalendarske godine.

Uz navedeni praktični program tijekom kojega će kroz radionice djeca uz mentorstvo filmskih profesionalaca učiti o filmu i uostalom i snimiti vlastiti filmski uradak u Plaškom, bit će organizirane besplatne filmske projekcije.

Prva sljedeća aktivnost je organizacija Javne tribine na temu važnosti filmske umjetnosti, kroz metode razvoja publike, sinergiju obrazovanja i umjetnosti te kulture kao metode rada sa ranjivim skupinama. Javna rasprava će biti održana uživo u utorak 14. lipnja u Prostoriji u 17 h. Panelisti će biti Sanja Zanki Pejić, Toni Šarić i Marinko Marinkić, a bit će ju moguće pratiti i putem Zooma.

FilmEk za glavni cilj ima uvođenje inovativnih metoda rada s djecom i mladima na rijetko naseljenim i teško dostupnim područjima od posebne državne skrbi u Karlovačkoj županiji. Primaran fokus rada je organiziranje filmske radionice i radionice podcasta unutar trodnevnog ekokampa kroz edukativno - kreativni rad s djecom. Drugi dio programa je namijenjen uključivanju šire lokalne zajednice organiziranjem kino projekcija i ima zabavno - edukativni karakter.

  • Povećana vidljivost i doprinos promišljanju o važnosti filmske umjetnosti i metodama razvoja publike.
  • Polaznici edukativnih radionica u filmskom ekokampu steći će osnovna znanja o filmu i filmskoj umjetnosti te će se kroz učenje o procesu stvaranja doprinijeti razvoju njihovog kritičkog promišljanja o temi.
  • Sudionici uključeni u projekt steći će iskustvo o metodama i tehnologijama izrade filma, što će biti temelj u daljnjem bavljenju filmom ili istraživanju filmske umjetnosti te će naučiti osnove ponašanja u prirodi i odnosa prema istoj (edukacijski    element).
  • Provedbom svih projektnih aktivnosti bit će stvorena baza mladih volontera koji će svoja znanja prenositi vršnjacima te organizirati nove radionice i edukacije - doprinos održivosti projekta.

pošalji link | verzija za printanje

10.ANTIČKE FILMSKE VEČERI U VINKOVCIMA 10.08.2022.
DIVLJACI NA STAR FILM FESTU - priča o općem nogometnom ludilu 10.08.2022.
TVORNICE RADNICIMA NA STAR FILM FESTU - Postoji li raj za radničku klasu? 10.08.2022.
SPOJ FILMA I VIDEOIGRE - KULTNI PROFESOR BALTAZAR NA STAR FILM FESTU 10.08.2022.
Naučite gledati film na novom ciklusu Digitalne filmske naSTAVe! 03.08.2022.
86 filmova u natjecateljskom programu jubilarne 60. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece 03.08.2022.
IZLOŽBA I PROJEKCIJA FILMA “NIGDAR NI BILO”OTVARAJU 9. SFF 03.08.2022.
Godina prije jubileja prepuna odličnih filmskih programa 27.07.2022.
Završile radionice u dvorcu Stara Sušica – predstavljamo četiri filma kao rezultat edukacije! 27.07.2022.
Počele ljetne radionice u dvorcu Stara Sušica! 21.07.2022.
11-20/5295
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta