english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Programi Kino kluba Split u lipnju

Lipanj u Kino klubu Split, koji ove godine slavi 70 godina postojanja, je ispunjen raznim događanjima i radionicama. Prvi tjedan od četvrtka 2. lipnja do subote 4. lipnja započinje sa specijalnim trodnevnim programom Petre Belc pod nazivom "A – avangarda, amaterizam".

Petak 10. i subotu 11. lipnja održat će se jubilarno deseto, ali i jedanaesto izdanje SMOTRE X i XI koja obuhvaćaju niz recentnih klupskih ostvarenja koja ćete moći vidjeti u prostorijama kluba i na platou ispred Doma mladih.

U drugoj polovici mjeseca imamo dva međunarodna gostovanja u sklopu programa "Mind the image". Prvo od 17. - 22. lipnja održava se program Film, glazba, književnost i snovi s Jonathanom Rosenbaumom, program filmske analize, čitanja i pisanja filmske kritike. Svega par dana nakon toga od 24. do 27. lipnja održat će se radionica Od skripta do kamere pod vodstvom Pilar Palomero. Više o programima možete pročitati na mrežnim stranicama Kino kluba Split.

--- "A – avangarda, amaterizam" program Petre Belc ---

Program se odvija četvrtak 2., petak 3. i subotu 4. lipnja u prostorijama Kino kluba Split (Ulica slobode 28) s početkom u 20 sati.


Sve ili ništa (1968), Ivan Martinac

Tjedan uoči Smotre 2., 3. i 4. lipnja klub će predstaviti tri programa Petre Belc iz povijesti kinoklupske scene i autorima beogradskog, zagrebačkog i splitskog kinokluba, o Žanr film festivalu poznatijem pod nazivom GEFF, te filmove zagrebačke filmske autorice Tatjane Ivančić.

Program se održava u suradnji s Kinoklubom Zagreb, Hrvatskim filmskim savezom, Akademskim filmskim centrom (Beograd), Institutom Tomislav Gotovac i Galerijom umjetnina u Splitu.

--- Smotra X i XI ---

U petak 10. i subotu 11. lipnja održat će se jubilarno deseto, ali i jedanaesto izdanje SMOTRE koja obuhvaćaju niz recentnih klupskih ostvarenja.


Stefan Knezović – Između redaka (2021)

Predstavit će se filmovi nastali u produkciji i koprodukciji kluba u prethodne dvije godine, što uključuje preko pedeset ostvarenja, od toga šesnaest eksperimentalnih, trinaest igranih, jedanaest dokumentarnih, sedam namjenskih filmova, te nekoliko vježbi nastalih kroz radionicu montaže.

O rasporedu ćemo vas uskoro i pravovremeno obavijestiti!
Program se održava u suradnji s Platformom doma mladih i Multimedijalnim kulturnim centrom


SMOTRA X i XI

Link na event: https://www.facebook.com/events/570225134459174
Link na web: https://kinoklubsplit.hr/dogadanja/smotra-x-i-xi/

---  Film, glazba, književnost i snovi s Jonathanom Rosenbaumom ---

Od 17. - 22. lipnja održava se program Film, glazba, književnost i snovi s Jonathanom Rosenbaumom, program filmske analize, čitanja i pisanja filmske kritike. Diskusije će se održavati u večernjim satima od 19h u prostoru Kino kluba (Dom mladih, Ulica slobode 28) u periodu od 17. - 22. lipnja  i bit će otvorene za javnost, dok će nekolicina zainteresiranih imati mogućnost pisati o dogovorenim filmovima pod Jonathanovim mentorstvom.

Prijave za one koji se žele okušati u pisanju filmskih kritika otvorene su do 10. lipnja putem online obrasca.


Jonathan Rosenbaum i Vedran Šuvar; Kino klub Split (2020)

--- Od skripta do kamere pod vodstvom Pilar Palomero ---

Od 24. do 27. lipnja u Kino klubu Split održat će se radionica Od skripta do kamere pod vodstvom Pilar Palomero. Na četverodnevnoj radionici polaznici će učiti što sve mogu učiniti za svoj projekt u pripremnoj fazi. Fokus radionice je usmjeren na realizaciju filmova nastalih u nezavisnim produkcijama (nekomercijalnog sadržaja), a obrađivat će se iduće tematske cjeline kroz praktični rad: Ideja i skript, Vježbe castinga i location scoutinga, Vizualni pristup – kamera i svjetlo, Kreativni dossier, Prezentacija i analiza projekata.

Prijave su otvorene do 10.06., a prijaviti se možete putem prijavnog obrasca.
Program se održava u suradnji s Festivalom mediteranskog filma Split


Pilar Palomero sa sudionicima radionice (2020)

Više detalja o programima možete pronaći na stranicama Kino kluba Split ili poslati upit na press@kinoklubsplit.hr.


pošalji link | verzija za printanje

Podrum ponedjeljkom 13.07.2022.
16.FESTIVAL DORF U VINKOVCIMA – popratni program 06.07.2022.
Traju prijave na 18. ljetne filmske radionice u P4! 06.07.2022.
Besplatna filmska predavanja za profesore i edukatore 06.07.2022.
Projekt CinEd - Gledajmo zajedno produžen na nove dvije godine 06.07.2022.
Modularni film 06.07.2022.
10. ANTIČKE FILMSKE VEČERI U VINKOVCIMA 29.06.2022.
Održan 30. Hrvatski festival jednominutnog filma 29.06.2022.
Radionica OŠ Mejaši Centra Lukas 24.06.2022.
Izabrano novo predsjedništvo i ostala tijela kluba 22.06.2022.
21-30/5285
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta