english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Filmska naSTAVa u gostima: naša naSTAVa širi se i na fakultete

Izuzetno nam je zadovoljstvo što svoj program širimo i na fakultete jer smatramo da filmsko obrazovanje treba biti dostupno svima. Upravo zato Filmska naSTAVa prvi je takav program u Republici Hrvatskoj koji pruža znanja svojoj publici potpuno besplatno.

S veseljem najavljujemo da će Filmska naSTAVa gostovati na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci zahvaljujući suradnji Odsjeka za kroatistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i Hrvatskog filmskog saveza.

NaSTAVa će se održati 11. siječnja 2022. godine od 15 do 17 sati u prostoriji F-601, a sastojat će se od kratkog uvoda o novom kurikulu predmeta Hrvatski jezik i književnost te području Kultura i mediji, nakon čega slijedi praktični dio rada u kojem će voditeljica Margareta Đordić s polaznicima odraditi faze nastavnog sata analize i interpretacije filma, a na primjerima jednoga kratkometražnoga filma za osnovnu i jednoga za srednju školu.

Margareta Đordić voditeljica je Digitalne filmske naSTAVe te vanjska suradnica Hrvatskoga filmskog saveza na svim obrazovnim i revijskim programima. Doktorandica je Poslijediplomskoga doktorskog studija znanosti o književnosti, teatrologije i dramatologije, filmologije, muzikologije i studija kulture Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Radi kao nastavnica Hrvatskog jezika u XVI. gimnaziji, gdje vodi i filmsku grupu.

Filmska naSTAVa program je koji se niz godina uspješno održava u sklopu obrazovnih programa Hrvatskog filmskog saveza. Utemeljen je na metodici nastave filma, a nastao je prema idejama i višegodišnjoj praksi njegovih voditeljica dr. sc. Ane Đordić i doc. art. Jelene Modrić. Cilj je programa filmski odgajati mlade, stvarati filmski pismenu kinopubliku, pozitivno utjecati na ukupan položaj filma u obrazovnom sustavu Republike Hrvatske, a svime navedenim dati potporu hrvatskoj filmskoj produkciji i cjelokupnoj audiovizualnoj zajednici.

Proteklih je godina program Filmske naSTAVe gostovao u gradovima diljem Republike Hrvatske, a prije dvije godine dobio je i svoju mrežnu inačicu – Digitalnu filmsku naSTAVu. To je interaktivan program namijenjen osnovnoškolskim i srednjoškolskim učenicima te učiteljima, nastavnicima i profesorima diljem Republike Hrvatske. Na platformi Filmske naSTAVe @ online dostupni su neprofesijski kratkometražni filmovi svih filmskih rodova te različitih nacionalnih kinematografija uključujući i hrvatsku. Na platformi se može besplatno i bez registracije pristupiti kratkometražnim filmovima, okvirnim metodičkim pripremama i kvizu za učenike kako bi ponovili i utvrdili svoje znanje.

Vidimo se u Rijeci!


pošalji link | verzija za printanje

Pred nama je 13. VAFI i RAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih 21.05.2022.
Proglašeni najbolji filmovi natječaja „Stop Motion Scena 2022.” 19.05.2022.
ZATVORENE PRIJAVE ZA 9SFF 19.05.2022.
Filmska naSTAVa donosi čak 69 filmskih ostvarenja za osnovne i srednje škole! 18.05.2022.
Bilankov: film Još jedna runda na originalan način emitira emotivnu potrebu za promjenom životne perspektive 18.05.2022.
Posljednji poziv za prijavu filmova na 20. Gastro film fest 18.05.2022.
PSIHODELIČNI 8MM SNOVI BRAĆE BUHAROV NA KRATKOM UTORKU 18.05.2022.
Pulska premjera filma Slučaj GNJDD 18.05.2022.
Ramljak: kroz proces kritičke analize, film počinjemo gledati drugačijim očima! 18.05.2022.
Film Tvornice radnicima osvojio Grand Prix na 31. DHF-u 14.05.2022.
1-10/5231
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .





















Statistika posjeta