english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

#ostanidoma

Do 2. travnja traju prijave na radionicu Kinokluba Zagreb Kućni film voditeljice i  redateljice Darije Blažević, rođene 1987., koja je završila preddiplomski studij filmske i televizijske režije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu te studij režije na diplomskom studiju na Filmskoj akademiji u Beču, a njezin kratki film Srami se bio je prikazan na 11. ZFF-u u sklopu programa Kockice gdje je osvojio Posebno priznanje. Dopredsjednica je Kinokluba Zagreb i voditeljica umjetničke organizacije Kadromat te autorica kratkometražnih nagrađivanih filmova, eksperimentalnog Kartograf, (2017) u produkciji KKZ, igranog Indonezija (2015), o mladoj majci Matiji koja se sama brine za sina nakon što je muž otputovao na dugotrajan službeni put, a nakon što joj netko provali u auto upoznaje susretljivog policajca, koji jednog dana navrati na kavu, u produkciji ADU, kriminalističkog Zubi (2011), o čudnom nestanku susjede koji čini se brine jedino mladu trudnicu s kata, i ostalih.

Zainteresirani sudionici se trebaju prijaviti na mail radionice@kkz.hr s naslovom Kućni film, uz navođenje kontaktnih podataka, imena i prezimena, maila i broja  telefona te za koji modul se prijavljuju. Polaznici će imati tri tjedna da osmisle, snime i montiraju filmove koji će biti uploadirani na javno dostupnu video playlistu. U ponedjeljak, 27. travnja će se od 20.00 do 23.00 odvijati završetak radionice, zamišljene i održane s temeljnom idejom da odgovorni građani, pa tako i brojni filmaši, ne trebaju, ili trebaju što manje, u post-potresnim i uvjetima korone izlaziti iz svojih domova, odnosno da se za snimanje dobrog filma može ostati kod kuće.  


Kadar iz filma Indonezija

Polaznici mogu odabrati jedan od tematskih modula, Kućni ljubimci u kojem su pozvani da naprave film o svojim psima, mačkama, pticama, zamorcima, reptilima i ostalim ljubimcima te o tome što ih čini filmski zanimljivima, njihovom gotovo ljudskom  ponašanju, odnosu s ljudima ili s drugim životinjama u kući, ili možda njihovom  specifičnom izgledu, uzorcima krzna i drugim autorski zanimljivim temama, pa Biljke i predmeti, gdje kao inspiracija za film mogu biti kućne biljke ili zanimljivi predmeti koje možemo naći kod kuće, jer je možda kućna kolekcija biljaka urbana džungla puna različitih boja i oblika ili u enciklopedijama i atlasima, igračkama i keramičkim figuricama ili tkaninama i uzorcima autori mogu pronaći vrijedne teme te konačno Found footage, filmsku tehniku korištenja već postojećih materijala kojima se mijenja svrha i značenje kako bi nastalo novo djelo, a tu se može koristiti materijal pronađen u otvorenim bazama podataka na internetu ili vlastiti ranije snimljeni, stare filmove s isteklim autorskim pravima, fotografije ili kućne snimke koje montiramo na novi način, uz dodatak glazbe, zvukova drugog filma ili naracije i komentara. U ovom modulu nije potrebna kamera, već samo montažerske vještine!

U svakom tematskom modulu mogu se raditi svi filmski rodovi, od eksperimentalnog i dokumentarnog do igranog ili animiranog. Radionica nema selekcije niti predavanja te se u potpunosti odvija online. Prijavljeni autori će dobiti mail s uputama i resursima koji im mogu pomoći u radu, kao i inspirativnom listom filmova za modul koji su odabrali. Snimanje i montažu polaznici će raditi sami od kuće s opremom koja im je dostupna, a ako nešto od toga ne znaju, ovo je idealna motivacija za stjecanje novih vještina. Iako su ciljani polaznici za ovu radionicu iskusniji autori, mogu se prijaviti svi građani bez obzira na članstvo u KKZ-u ili prethodno filmsko iskustvo, a filmovi se mogu snimati i mobitelima, no valja biti spreman na samostalno učenje i rad.

Duško Popović
popovicdusko@yahoo.com


pošalji link | verzija za printanje

Je li (već) zaboravljen? 03.06.2020.
Prezentacija radionice Kućnog filma Kinokluba Zagreb 27.05.2020.
Kreće 11. VAFI i RAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih! 27.05.2020.
Palunko od sada dostupan širom Hrvatske 27.05.2020.
Monsterclass s Danom Budisavljević 27.05.2020.
Od 25. svibnja nastavljen redovni program! 27.05.2020.
Bliži se 11. VAFI i RAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih 20.05.2020.
Djetelina i potkova 20.05.2020.
Marinko Marinkić 20.05.2020.
Otvorene su prijave za 22. Školu medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” 13.05.2020.
21-30/4674
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta