english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Nakon premijere u Karlovcu, ”IKEA for YU” nastavlja ljetnu turneju na Kreti, u Trebinju i Sisku!

Ovogodišnju sezonu Riječnog kina uz Karlovačko u gradu na četiri rijeke, Karlovcu, otvorio je u nedjelju upravo dokumentarac iz produkcije Hrvatskog filmskog saveza – „IKEA for YU“ autorica Marije Ratković Vidaković i Dinke Radonić. U Marijinom rodnom gradu publika je ispunila Foginovo kupalište do posljednje stolice (ili luftića – s obzirom da se radi i o jedinstvenom kinu na otvorenom gdje gledatelji mogu uživati u filmu i iz „luftić“ rakursa), a projekciji su uz nju prisutvovali i njeni roditelji, Slobodanka Rakas Ratković i Miroslav Ratković kao jedni od protagonista filma. Zanimljiv razgovor nakon filma zaključila je Marija: „Karlovačka premijera mi je bila možda najteža premijera dosad jer je ipak to "moja" publika i nije se lako "razgolititi" pred njima. Pogotovo ne na mjestu iz kojeg sam na neki način profesionalno i potekla (Riječno kino, op.a). Ali jednako tako to mi je bila i najemotivnija projekcija dosad. Nadam se da je svatko uspio preopoznati barem nešto s čime se u filmu može poistovijetiti jer isti dotiče uistinu različite teme: pitanje identiteta, majčinstva, odvajanja od gnijezda, pitanje jugoslavenskog i (post)tranzicijskog nasljeđa... U svakom slučaju, ova ljetna večer na Foginovom me je zagrijala za dugu švedsku zimu.”

A nakon Karlovca, film nastavlja uzbudljivu ljetnu festivalsku turneju: već sljedeći tjedan očekuje ga prikazivanje na Festivalu Mediteranskog i Evropskog filma u Trebinju. Početkom kolovoza pak ekipa filma odlazi na otok Kretu u Grčkoj gdje je „IKEA for YU“ uvrštena u program Festivala dokumentarnog filma Ierapetra. A zadnji dan mjeseca kolovoza bit će održana i posebna projekcija u okviru Star Film Festa u Sisku. Što reći osim, uistinu lijepo nastavljen distribucijski put započet na lanjskom Sarajevo Film Festivalu.


pošalji link | verzija za printanje

U podrumu 11.12.2019.
Uloga medijske pismenosti u borbi protiv nasilja među djecom i mladima 11.12.2019.
RETROSPEKTIVA FILMOVA TOMISLAVA GOTOVCA U BEČU 11.12.2019.
Borba za grad i ženski film 11.12.2019.
Alter i Buki 11.12.2019.
RE-SELECTED PREDSTAVLJA: GLASNI ŠAPATI - FILM PRIJE PADA ZIDA 09.12.2019.
Finno Ugric Film Festival u KKZ-u 04.12.2019.
Studij snimanja na ADU Zagreb 04.12.2019.
240 sekundi hrvatskog filma 04.12.2019.
FILMOVI IVANA LADISLAVA GALETE U TORONTU 04.12.2019.
1-10/4560
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta