english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Sanja Zanki Pejić

Sanja se prvi put, kao polaznica, pojavila u ŠMK na četvrtoj, održanoj 2002. godine u Trakošćanu i odmah pokazala zavidnu energiju jer se upisala paralelno na dvije radionice, polaznu za igrani film voditelja Zorana Tadića i specijaliziranu za montažu Slavena Zečevića. Kao polaznica je opet na petoj Školi, 2003. godine, ponovo u Trakošćanu, na polaznoj radionici za dokumentarni film, zadnjoj koju je vodio Petar Krelja, a onda 2007. godine na sedmoj ŠMK, naravno opet u Trakošćanu, gdje se upisuje na drugi stupanj seminara medijske kulture.

Osim vrsnosti voditelja i predavača i obilja novih spoznaja koje je dobila, najviše joj se svidjela brojnost i raznovrsnost kolega polaznika, svi oni zajednički trenuci na vježbama i predavanjima i u slobodnom vremenu kojeg nikada dosta, razmjena iskustava i 'planiranje mogućih zajedničkih aktivnosti. I naravno, obilje vedrine i smijeha!   

Godinu prije nje, na trećoj Školi, polaznica je bila Marija Ratković (na specijaliziranoj radionici za montažu), a bila je i na četvrtoj i šestoj. Od nje je i došao poticaj za Sanjin pristup ŠMK. Ksenija Sanković je dolazila poslije, na šestu, sedmu i osmu pa opet na petnaestu, no uglavnom se može reći da gotovo niti jedna Škola nije prošla bez polaznika iz Karlovca.

Uostalom, pokretač filmskog amaterizma u Karlovcu i osnivač (lipnja 1999.) Videodružine Gimnazije Karlovac, iz koje je iznikao Kinoklub Karlovac, profesor hrvatskog jezika Damir Jelić, danas župan Karlovačke županije, bio je polaznik radionice za igrani film na prvoj Školi medijske kulture u Šibeniku 1999. godine, pa zatim specijalizirane radionice za kameru i snimanje na drugoj ŠMK u Trakošćanu 2000., specijalizirane radionice za montažu na trećoj, 2001. i na drugom stupnju medijske kulture na četvrtoj, 2002. godine. Dakle, na prvoj Sanjinoj.

Od samog početka pripadnica te čvrste karlovačke filmske jezgre, Sanja Zanki bavila se nizom organizacijskih poslova na klupskoj razini, ali i bila aktivna u tijelima Hrvatskog filmskog saveza.

Kao voditeljica revijskih i obrazovnih programa HFS-a već nekoliko godina organizira i provodi sve tri revije koje organizira Hrvatski filmski savez, od Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece do Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva odraslih, ali i Filmske radionice za djecu i mladež u Kraljevici te Obrazovnih programa u kinu Tuškanac, jednako u zimskom, proljetnom i jesenskom ciklusu, kao i projekta Palunko.

Naravno, posebno je vezana uz karlovačku Filmsku reviju mladeži i Four River Film Festival, na kojima je doslovno od prvoga dana, sad već dosta daleke 2007. godine.

Od ove je godine i voditeljica Škole medijske kulture Dr. Ante Peterlić, dvadeset i prve po redu, na kojoj je već niz godina u različitim funkcijama, naslijedivši Veru Robić Škarica koja je u svojih dvadeset ŠMK postavila visoke standarde organizacije i provedbe, pa se valja dobro potruditi da se ta kvaliteta održi, a jednom, tko zna, možda i nadmaši. Reklo bi se, krug je zatvoren. Od polaznice do voditeljice!

U međuvremenu je uspjela diplomirati i zaposliti se, obići tri frtalja svijeta, biti dva puta kuma, a jednom  se i sama udati.

I to je tek početak!

Naravno, ne što se tiče udaje!

Duško Popović
popovicdusko@yahoo.com


pošalji link | verzija za printanje

Otvorena 21. Škola medijske kulture dr. Ante Peterlić 20.08.2019.
Gradska vijećnica 20.08.2019.
Studentski dom 19.08.2019.
Po drugi put u Varaždinu 14.08.2019.
Između četiri zvonika 14.08.2019.
Filmsko i medijsko obrazovanje na Školi medijske kulture dr. Ante Peterlić 13.08.2019.
Završio 14. Svjetski summit medija za mlade – sljedeće izdanje u Hrvatskoj! 13.08.2019.
IKEA for YU nastavio je svoj festivalski put u Grčkoj 07.08.2019.
Šipan 2019 07.08.2019.
Hrvatska delegacija na 14. izdanju Svjetskog summita medija za mlade u Nepalu! 31.07.2019.
1-10/4453
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta