english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Radionica Ljetna avantura

Poput svake strastvene ljetne avanture, ova radionica pruža priliku da se autor oslobodi i razigra. Održat će se od 19. do 21. srpnja, a rok za prijavu je 17. srpnja

Iako pjesma kaže Summer time and the living is easy, namjera ove radionice upravo je suprotna: izazvati i otežati stvaranje kako bi polaznici u kratkom vremenskom periodu posljedično izazvali i okvire vlastite kreativnosti unutar nepredviđenih okolnosti koje su dio gotovo svakog snimanja. Živjela improvizacija! Cilj je promjeniti ustaljene perspektive u kojoj se filmski autori često puta nađu stvarajući, kroz  prevladavanje raznolikih prepreka koje su konstanta u bilo kakvom radu na filmu.

Poput svake strastvene ljetne avanture, ova radionica pruža priliku da se autor oslobodi i razigra te da se u toj slobodi prepusti izazovima i neplaniranim okolnostima ojačavajući svoje povjerenje i suradnju s drugim polaznicima unutar grupe, prepuštajući se kreativnim intervencijama i pritom svladavajući zadane prepreke i nametnute okvire.

Uz brainstorming, pripremu, razradu, snimanje i montažu polaznici u 3 intenzivna vruća dana uspijevaju kroz niz prepreka svoju početnu ideju zaokružiti u cjeloviti film i reflektirati se na zajednički i samostalni proces rada.

Na radionicu se prijaviti može kao samostalni autor koji poznaje osnove snimanja/režije/montaže ili kao grupa od tri člana (koja uključuje neke od sljedećih funkcija: scenarist, redatelj, snimatelj, glumac, montažer). Ukupan broj polaznika je 12 a za prijavu je potrebno na radionice@kkz.hr, do 17.srpnja 2019. poslati samostalno ili kao grupa:

- jednu rečenicu u prozi ili stihu o tome što je najveći izazov u filmskom stvaranju za tebe/vas
- dvije slike koje te/vas predstavljaju na bilo koji način (asocijativno)
- tri riječi koje padnu na pamet kada se kaže improvizacija
-četiri kontakt informacije: ime, prezime, broj i e-mail

Radionica traje samo 3, ali cijela dana te se od polaznika očekuje da u ta tri dana mogu svoje vrijeme posvetiti radu. Termin održavanja radionice je 19.-21.srpanj 2019.

Radionica je besplatna a sva tehnička oprema kao i klimatizirani prostor za rad osigurani su od strane Kinokluba Zagreb. Voditeljica radionice je redateljica Dalija Dozet.

Za više informacija slobodno se obratite na adresu elektroničke pošte promocija@kkz.hr ili broj mobitela 091 3386423 (Dražen).


pošalji link | verzija za printanje

Kino za sve u Zagrebu i Varaždinu 12.12.2019.
U podrumu 11.12.2019.
Uloga medijske pismenosti u borbi protiv nasilja među djecom i mladima 11.12.2019.
RETROSPEKTIVA FILMOVA TOMISLAVA GOTOVCA U BEČU 11.12.2019.
Borba za grad i ženski film 11.12.2019.
Alter i Buki 11.12.2019.
RE-SELECTED PREDSTAVLJA: GLASNI ŠAPATI - FILM PRIJE PADA ZIDA 09.12.2019.
Finno Ugric Film Festival u KKZ-u 04.12.2019.
Studij snimanja na ADU Zagreb 04.12.2019.
240 sekundi hrvatskog filma 04.12.2019.
1-10/4561
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta