english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

14. LJETNU ŠKOLU FILMA I FILMSKU REVIJU ''NOVO KINO OSMIJEH''

U atriju Osnovne škole „Antun i Stjepan Radić“ u Gunji od 23. do 28.  srpnja će se održavati filmska revija ,,Novo kino Osmijeh'', ljetno kino, te Ljetna škola filma Gunja koje organizira Studio kreativnih ideja Gunja (SKIG) i OŠ „Antun i Stjepan Radić“ Gunja, uz financijsku potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, HŽPP-a, Vindije i partnere Hrvatski filmski savez, općinu Gunja i Vukovarsko-srijemsku županiju. I, naravno snažnu potporu domaćih i regionalnih filmskih producenata i distributera.

Novo kino Osmijeh bit će otvoreno u nedjelju 23. srpnja u 20:00, otvaranjem Ljetne škole filma Gunja. Program revije sastavljen je od filmova recentne domaće i regionalne produkcije.

Pod gunjanskim zvjezdanim nebom tako će se pronaći filmovi Ljeto kada sam naučila letjeti (Radivoje Andrić), El Shatt (Ivan Ramljak), Cvrčak i mravica (Luka Rukavina) te Garbura (Josip Žuvan). Uz četiri večeri dugometražnih filmova,  imat ćete još priliku pogledati izložbu GIF for FUSE i odabrane kratkometražne eksperimentalne i hibridne filmove, nakon kojih će se voditi filmska analiza.

Novost ove godine su tri dnevne dječje projekcije: jedan dan će biti film Dnevnik Pauline P (Neven Hitrec), jedan dan će se puštati nagrađeni filmovi Studija kreativnih ideja Gunja (SKIG), a jedan dan će se gledati filmovi nastali u Kinoklubu Sisak i Kinoklubu Karlovac. I, naravno, posljednju večer uživati  ćemo u rezultatima ovogodišnje filmske škole. Ulaz na sve filmske projekcije je besplatan.

Sve to omogućeno je u sklopu Ljetne škole filma Gunja, čije se četrnaesto izdanje održava od 23. do 28. srpnja 2023. Ove godine nam je stiglo oko 55 prijava iz cijele Hrvatske. Polaznici su raspoređeni u čak 7 radionica: igrani film, dokumentarni film, (za)igrani film, radioigra, glazbena produkcija, press radionica i radionica analogne fotografije. Filmovi i ostali uratci nastali u radionicama bit će prikazani 28. srpnja na zatvaranju Ljetne škole filma Gunja u 21:00h u atriju OŠ Antun i Stjepan Radić u Gunji.

Novo kino Osmijeh je obnovljena verzija izvornog Kina Osmijeh pokrenutog 1976. godine na inicijativu danas umirovljenog nastavnika Josipa Krunića, bivšeg predsjednika, a sada počasnog člana Studija kreativnih ideja Gunja. U kinu su se tijekom školske godine gledali filmovi, organizirane su filmske tribine, kvizovi te su se pisale filmske kritike. Projektor kina Osmijeh je uspješno vrtio filmove zagrebačke i osječke Filmoteke do početka 1991., ali je zatvaranjem obje filmoteke kino izgubilo izvor filmskih vrpci te prestalo s radom. Zahvaljujući inicijativi UNICEF-a, Festivala o Pravima djece i SKIG-a, prije 8 godina Novo kino Osmijeh ponovno je počelo s radom nakon dva desetljeća u obliku filmske revije.

Ljetna škola filma Gunja je projekt kojeg su 2009. godine pokrenuli studenti Akademije dramske umjetnosti i Fakulteta političkih znanosti te osnivači Studija kreativnih ideja Gunja (SKIG), u želji da svoje stečeno znanje prenesu mlađim SKIG-ovcima kroz zabavne i poučne ljetne radionice. LJŠFG se od tada razvio u školu prepoznatljivog filmskog rukopisa čiji radovi se uspješno prikazuju po filmskim festivalima i revijama u Hrvatskoj i inozemstvu. Sve informacije o Ljetnoj školi filma Gunja potražite na www.facebook.com/ljsfg i https://www.instagram.com/ljsfgunja/

 


pošalji link | verzija za printanje

Radionički i edukativni program Kinokluba Karlovac - Eksperimentalna radio drama 13.12.2023.
MJESEC TURSKOG FILMA U GUNJI – od 11. do 29. prosinca 2023. godine 13.12.2023.
SKRIVENI GRAD 13.12.2023.
ŠAF na sve strane! Festivali, suradnje s kazalištem, simpozij! 06.12.2023.
Novi filmovi u prosincu na platformi Filmske naSTAVe! 06.12.2023.
Autori u gostima: Erik Jelčić i David Kumpare 06.12.2023.
Prijave na 14. Istarski production in: Pazin 06.12.2023.
Cs ANALOGNO 06.12.2023.
Hrvatski filmski ljetopis – 114-115 / 2023. 29.11.2023.
Snaga, hrabrost i supermoći na novim Senzornim projekcijama! 29.11.2023.
51-60/5677
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta