english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

AKTIVNOSTI JEDINE SOLUCIJE U OSNOVNIM ŠKOLAMA U ZADRU I POLIČNIKU

Provodeći i dalje inicijativu sa željom da se u mladima stvara ljubav prema filmu i filmskom stvaralaštvu udruga Jedina solucija, u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Zadarske županije, provodi filmsku pismenost i posjećuje učenike viših razreda u osnovnim školama u Zadru i Poličniku.

U Osnovnoj školi Krune Krstića u Zadru izlaganje o oblicima filmskog zapisa 12. listopada održano je učenicima 6. a razreda, 23. listopada učenicima 5. a razreda i 7. studenog učenicima 6. b razreda. Također, 8. i 9 studenog izlaganje o oblicima filmskog zapisa održano je i učenicima 6. c i 6. d razreda Osnovne škole Krune Krstića u zadarskim Arbanasima.

U Osnovnoj školi Poličnik udruga pak provodi filmsku radionicu. Naime, Radionica kratkog filma započela je s radom još 16. rujna i provodi se ponedjeljkom i srijedom, a istu pohađa 16 polaznika, učenika viših razreda te njihov profesor gospodin Hrvoje Dukić. Tijekom radionice realizirat će se igrana kratka forma, predstava Asurbanipalov mač, autora Hrvoja Dukića s kojom su učenici OŠ Poličnik sudjelovali na državnoj Smotri LiDraNo.

Svi produkcijski i tehnički uvjeti na filmskoj radionici osigurani su od strane Jedine solucije, udruge za audiovizualnu umjetnost.

Kako bi mladi stjecali ljubav prema filmu, filmskoj kulturi i filmskom stvaralaštvu Jedina solucija će i dalje kontinuirano posjećivati osnovne škole u Zadarskoj županiji, i na blok satovima Hrvatskog jezika u sklopu Kulture i medija održavati izlaganja o oblicima filmskog zapisa.

Naš program podupiru Hrvatski audiovizualni centar i Zajednica tehničke kulture zadarske županije.


pošalji link | verzija za printanje

Vodič za ljubav i borbu protiv kapitalizma u PFT-u 10.04.2024.
U Kino klubu Split održat će se trodnevno javno predavanje filmskog kritičara Jean-Michel Frodona o Chrisu Markeru 03.04.2024.
Započeo je proljetni ciklus Filmske naSTAVe u kinu Kinoteka! 03.04.2024.
U subotu u Kino klubu Split održat će se predavanje o kino klubovima 03.04.2024.
Zaposlenje u Klubu PFT-a 03.04.2024.
Na jubilarni VAFI & RAFI festival prijavljena su rekordna 1133 animirana filma 03.04.2024.
Natječaj: A!? Voliš okoliš? filmsko stvaralaštvo osnovnih i srednjih škola 27.03.2024.
Obilježavamo Svjetski dan svjesnosti o autizmu uz senzornu projekciju na Sceni Ribnjak! 27.03.2024.
STOP MOTION SCENA 2024. 27.03.2024.
Film očima mladih 20.03.2024.
11-20/5713
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta