english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

ZAGOVA USPJEŠNA FILMSKA JESEN

Mladi filmaši ZAG marljivo su snimali tijekom godine i s početkom jeseni pozvani su na nekoliko filmskih festivala.

Zagovci će biti domaćini 61. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece i 11. Smotre školskoga filma (5. – 8. listopada) i predstavit će se s reportažom Idealni jelovnik, o besplatnim školskim obrocima, i dokumentarnim filmom Ja sam Mary u kojem upoznajemo mladu Mariannu iz Ukrajine.

Idealni jelovnik pozvan je i na Festival djece Mediterana – Dubrovnik film festival (kategorija do 15 godina) koji će se održati u Dubrovniku 19. – 22- listopada.

Zagovci snimaju autorske filmske projekte poput videonajava za lektirna djela po vlastitom izboru. Na natječaju Ministarstva kulture i medija za najbolju videonajavu u kategoriji od 5. do 8. razreda pristiglo je 89 radova, a videonajava zagovca Jone za Strašno simpa jezive priče izabrana je kao najbolja.

„Povjerenstvo  je jednoglasno izabralo ovu video najavu kao najbolju na ovogodišnjem natječaju u kategoriji od 5. do 8. razreda. Jednostavnost i čistoća kadra, usklađenost teme i načina njezina predstavljanja, skromnost produkcije, a veselje izvedbe, elementi su koji potvrđuju duhovitost, dovitljivost i što je jako važno, šarmantnu drskost mladog autora. Najava nas zabavlja, informira o knjizi, ne upadajući pritom u klasične zamke prepričavanja, opisivanja, doslovnog pokazivanja onog o čemu se istovremeno govori.
Video najava je dobar primjer najavljivanja knjige s potpisom osobnog dojma i duha.“

Jona je osvojio nagradni izlet za cijeli svoj razred koji se realizirao posjetom Muzeju Apoksiomena na Malom Lošinju, 13. rujna, i nagradno kupanje u Velom Lošinju.

Filmovi Strašno simpa jezive priče i Princeza - autorica Eme, Emme i Dore predstavljat će ZAG na Fifesu, međunarodnom filmskom festivalu smijeha, 27. 10. u kategoriji do 13 godina.
Stigao je i poziv AEI Film Festivala koji se održava 22. rujna u Nikoziji na Cipru. Na festivalu će se predstaviti i naš film Pod vedrim nebom u okviru svog edukacijskog programa CINEeDUCATION kojem je cilj podizanje svijesti o važnosti očuvanja baštine i promicanje međukulturalnog razumijevanja. AEI Film Festival fokusiran je na zajednicu i inkluzivnost.
Cilj mu je putovati preko granica kako bi se razvio duh prijateljstva i suradnje s filmašima iz Cipra i inozemstva. Ciparski i strani filmaši pozvani su da se uključe u rasprave s kolegama i razgovore s publikom. 

U dokumentarcu Pod vedrim nebom baka Helena uspoređuje svoje ratno školovanje u 1. svjetskom ratu s djetinjstvom današnjih školaraca. Film su snimili bivši osmaši, a danas srednjoškolci Leda i Jan.

Svi filmovi snimljeni su pod stručnim vodstvom ZAG-ovih voditeljica Melite Horvatek Forjan i Nataše Jakob.

Sretno zagovcima i mentoricama na domaćim i inozemnim festivalima dječjega filma.


pošalji link | verzija za printanje

STAR FILM FEST TRAŽI PRODUCENTA/ICU 21.02.2024.
Javna predavanja o filmu u utorak i četvrtak u Kino klubu Split 21.02.2024.
Najsretnija djevojka na svijetu u Klubu PFT-a 15.02.2024.
Planet film; obilazak škola 15.02.2024.
Otvorene su prijave na radionicu zvuka u Kino klubu Split 14.02.2024.
18. DOKfilm 14.02.2024.
Otvorene prijave za Film očima mladih 14.02.2024.
ZIMSKI FILMSKI PRAZNICI KINOKLUBA KARLOVAC 14.02.2024.
Nagrada Grada Dubrovnik i promocija monografije 07.02.2024.
Otvorene prijave za Planet film 07.02.2024.
11-20/5677
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta