english
produkcija
o nama
produkcija
distribucija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
Knjige
DVD
DVD - posebna izdanja
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2002.
31-32

ANIMACIJA

Drukčija vrsta života — razgovor s Caroline Leaf

DK: 791.44.071.1 Leaf, C.791.43-252 (71)

Rođena u Sjedinjenim Državama, diplomirala na Sveučilištu Harvard, slavna kanadska animatorica Caroline Leaf započela je karijeru kasnih šezdesetih kao slikarica. Ranih sedamdesetih njezin profesor s Harvarda, Derek Lamb, pozvao ju je da dođe u Kanadu i radi animirane filmove za Nacionalni filmski odbor (National Film Board). Budući da ju je Odbor podupirao i štitio, započela je izrađivati animirane filmove u pijesku, služeći se tom izrazito originalnom i kompliciranom tehnikom gdje se figure izrađuju na pijesku, a potom animiraju pod kamerom. Nadalje, u filmu Ulica izumila je trajno promjenljivu pozadinu kao način prelaska s scene na scenu. Godine 1992. napustila je Filmski odbor i posvetila se slikarstvu.
U ovom razgovoru priča o svojoj karijeri i idejama vezanim uz animaciju, atmosferi u Odboru te o umjetničkom životu koji je provela u tamnoj komori prikovana uz animacijsku kameru.Midhat Ajanović

Bookmark and Share
Zajednica uma
Pregled
Tri iznimna filma
U znaku autorskoga filma
Mali sivi vuk: Juri Norstein i priča nad pričama
Filmografija
Nagrade

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

 

vijesti
novi broj
arhiva
arhiva u pdf formatu
suradnici
pretplata
impressum
kumulativno kazalo
(download Word 848kB)
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta