Novosti

50. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva ima novi vizualni identitet i žiri

50. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva ove će godine biti održana od 23. do 25. studenog u Zagrebu. Uz Hrvatski filmski savez, domaćin je Kinoklub Zagreb koji ove godine slavi 90. rođendan.

Vizualni identitet osmislio je grafički urednik KKZ-a Dario Dević. Za identitet su korištene arhivske fotografije s GEFF-a '67. Kadrirane su i odabrane tako da naglase revijalne, svečane trenutke koji su univerzalni za takve događaje: otvaranje, dodjele nagrade, publiku, stručne rasprave.  Formatom dominira F koje je za GEFF koristio Mihajlo Arsovski u različitim bojama, manja slova R, H i S koja ga okružuju i upotpunjuju akronim manifestacije uklopljena su na sličan način kao i kod Arsovskog G, E i F.
Ovim motivima ostvaruje se poveznica s ovogodišnjom dvostrukom obljetnicom: 50 godina Revije i 90 godina KKZ-a.

Članovi ovogodišnjeg žirija su redatelji Vladislav Knežević i Hana Jušić, filmolog Hrvoje Turković, montažer Hrvoje Mršić i glumica Sara Stanić. Žiriranje je javno, a održat će se u 25. studenog u 14.00 sati u Kinu Tuškanac. Žiriranje se odvija prema pravilima međunarodne filmske organizacije UNICA-e.

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza je završna godišnja priredba neprofesijskog filmskog stvaralaštva u Hrvatskoj, a svake se godine održava u drugom gradu. Na Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva okupljaju se autori, teoretičari, predstavnici filmskih organizacija i ostali zaljubljenici u sedmu umjetnost koji sa zanimanjem prate nova stremljenja u različitim žanrovima hrvatske filmske produkcije. Kinoklub Zagreb ove godine slavi 90 godina postojanja pa je tim povodom domaćin Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva.

Za više informacija slobodno se obratite na adresu elektroničke pošte promocija@kkz.hr ili broj mobitela 091 3386423 (Dražen).

06.11.2018.

HFS © sva prava pridržana
Studio Imago - web design & development