Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić

Facebook HFS
ISKUSTVA POLAZNIKA ŠKOLE

Škola medijske kulture mjesto je na kojem profesori hrvatskoga jezika, informatike, fizike...postaju učenici učeći od hrvatskih redatelja, snimatelja, montažera, teoretičara filma, a zatim naučena znanja i vještine prenose svojim učenicima u redovnoj nastavi ili izvannastavnim aktivnostima. Budite na 19. ŠMK-u i uvjerite se sami!

Melita Horvatek Forjan, prof. hrvatskog jezika,
OŠ Marije Jurić Zagorke, Zagreb, već 18 godina polaznica Škole

Škola medijske kulturebila je moje neočekivano bogatstvo! Kao da mi se otvorilo treće oko za potpuno novo viđenje medija što su mi omogućili ljudi koji su nas vodili, ali i iznimno ozračje rada, kreativnosti, stvaralaštva i diskusije. Taj nažalost jedini odlazak promijenio je mene, a moja nastava Hrvatskog jezika nikada više nije bila ista.

Teana Tomažin, prof. hrvatskog jezika
OŠ „Giuseppina Martinuzzi“,Pula

Školi medijske kulture vraćam se već 11 godina. Nije ni čudo da nakon deset dana provedenih u školi uvijek iznova ulazim u novu školsku godinu prepuna ideja i novih spoznaja koje onda realiziram sa svojim učenicima. Snimamo radijske emisije, televizijske reportaže, animirane filmove, držimo edukativne radionice drugim učenicima, gledamo i analiziramo filmove, aktivni smo u lokalnoj zajednici – nastojimo biti mala škola medijske kulture po uzoru na veliku i podijeliti naučeno s drugima.

Ljiljana Ille, dipl.inf., nastavnik strukovnih predmeta
Graditeljska škola, Čakovec

Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić dala mi je baš ono što sam očekivao i puno, puno toga što nisam ni sanjao. S puno pozitivne energije krećem sa svojom filmskom družinom putem stvaranja novih filmova.

Goran Šporčić, prof. tehničke kulture i informatike
OŠ Stjepana Kefelje, Kutina

Ukoliko vaša škola ima ambicije raditi europske projekte, znati kako napraviti film o aktivnostima koje ste proveli tijekom projekta vrlo je važno. Zato osobito preporučam radionice TV reportaže, montaže i dokumentarnog filma na kojima možete dobiti potrebna znanja. Meni su znanja o filmu stečena u ŠMK odlično poslužila prilikom sudjelovanja moje škole u ACES projektu. Taj smo projekt provodili prošle školske godine i, baš zahvaljujući filmovima koje smo snimili tijekom projekta, dobili smo i nagradu u kategoriji inovativnog učenja.

Stojanka Lesički, prof., knjižničarka
OŠ Sveti Petar Orehovec

Mislim da je Škola medijske kulture sjajan oblik stručnog usavršavanja za sve nastavnike i stručne suradnike koji se bave medijskom kulturom. Uz neophodna teorijska znanja, tu se mogu steći i praktične vještine potrebne za, primjerice, snimanje školskog filma.

Bogdan Bošnjak, mag. paed i mag. bibl.
Osnovna škola Skakavac, Mješovita industrijsko-obrtnička škola, Karlovac

Za jednu profesoricu, i nekoga tko treba puno energije za rad sa srednjoškolcima, Škola medijske kulture najbolji je način započinjanja nove školske godine. Škola medijske kulture trebala bi biti na popisu obvezatnih seminara svakom pojedincu koji voli film i sve oko njega. Zvuči pomalo patetično, no ona je zaista nastavnicima najbolji način punjenja baterija!

Đurđica Radić, prof.
Medicinska škola, Osijek

Osim vaše želje da budete na jednom takvom mjestu kao što je Škola, bitna je podrška ravnatelja koji će prepoznati potrebu za takvim stručnim usavršavanjem i omogućiti djelatnicima sudjelovanje. U mojoj školi ravnateljica je to prepoznala te je omogućila da nas četvero polazi Školu medijske kulture (profesorica Hrvatskog jezika, profesorica Vjeronauka, profesor Informatike i stručna suradnica).

Katica Šarić, stručna suradnica-savjetnica, magistra socijalne pedagogije
OŠ Rudeš, Zagreb

Prije dvije godine prihvatila sam izazov vođenja Foto – filmske grupe u školi, a splet sretnih okolnosti te iste godine doveo me u Školu medijske kulture gdje sam se u potpunosti zarazila virusom filma. Osim teorijskog programa, polazila sam i jedan radionički u kojem sam zajedno s ostalim polaznicima prošla sve etape razvoja filma, a takvo iskustvo je vrlo dragocjeno i u potpunosti primjenjivo u radu s djecom.

Zvjezdana Govedarica, prof. fizike
OŠ Samobor, Samobor

Škola je jedan od najbolje organiziranih seminara za učitelje koji žele svojim učenicima pružiti užitak stvaranja medijskih sadržaja i mogućnost učenja o svim mogućnostima korištenja medija u eri medijske sveobuhvatnosti. Nakon odlaska na prvu Školu u Šibeniku u mojem radu s učenicima više ništa nije bilo isto, samo sam se u školu, iz koje nitko ne bježi, vraćala opet i opet.

Slavica Kovač, prof. hrvatskog jezika
OŠ Stanovi, Zadar

U Školu medijske kulture prijavile smo se sa željom usavršavanja svojih znanja kako bismo što bolje radile i motivirale učenike u nastavi i izvannastavnim aktivnostima koje vodimo. Naša očekivanja nisu samo ispunjena nego su iskustva, prikupljena u Trakošćanu, nešto čega se prisjećamo s osmijehom na licu.

Ivana Maričić i Ida Milković, profesorice hrvatskog jezika
Srednja škola „Stjepan Ivšić“, Orahovica

Škola je jedinstvena. Jedino mjesto gdje se može brzo skupiti instant čarolija filmskog i videostvaralaštva. Mjesto gdje je, na opušten i zabavan način, serviran potpuno sistematično koncentriran ozbiljan rad. Meni je od neprocjenjive vrijednosti jer je posloženo i fokusirano na aktualne trendove s primjerenom dozom nezaobilaznih klasika filmskog jezika, forma i formata. Posebna je to škola, gdje se svatko osjeća kao kod kuće, s dragim ljudima koji postaju odlični suradnici i prijatelji. Mjesto otkud ti je žao otići i jedva čekaš da se vratiš...

Marijana Brdar, medijski tehničar
Grafička škola, Zagreb

VEZANE VIJESTI