Novosti

Facebook HFS
22.05.2024.
ZAGOVA FILMSKA MATINEJA

Vrijedni zagovci i ove su godine svečano proslavili 21. rođendan Filmskom matinejom u ponedjeljak, 20. svibnja 2024., u 13. 10 sati u punoj Desetki!

Zagov podmaladak, petaši Mia i Lorenzo, bili su voditelji programa.

Na početku projekcije gledateljima je predstavljena reportaža o Zagorkinim volonterima i Mladim humanitarcima – Dobra volja je najbolja!

Slijedio je igrani film Online izazovi koji je dobio specijalno priznanje stručnoga žirija na 7. Danima medijske pismenosti, a autorski je rad sedmašica Lare i Dore.

Publika je ovacijama nagradila portretni dokumentarac Lena posvećen uspješnoj osmašici, velikoj plivačkoj nadi PK „Dubrava“.

Na kraju projekcije učenici, učitelji i roditelji sudjelovali su u filmskom kvizu u kojem su pokazali zavidno znanje o filmovima Filmske družine ZAG.

Mladim filmašima zagovcima i njihovim voditeljicama Nataši Jakob i Meliti Horvatek Forjan želimo puno uspjeha na Smotri školskoga filma i Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece na koji su filmovi prijavljeni.

Filmove možete pogledati na sljedećim poveznicama:

https://www.youtube.com/watch?v=9LdmgoL__jg&t=7s
https://www.youtube.com/watch?v=lEKb0J13F_E&t=1s
https://www.youtube.com/watch?v=LU_dokginYI

USPJEŠNO ZAVRŠENA 5. STOP MOTION SCENA U KARLOVCU

U ispunjenom Kinu Edison u Karlovcu jučer je završeno jubilarno 5. izdanje festivala Stop Motion Scena 2024. U okviru poziva na natječaj ove godine u natjecateljski program prijavljeno je 49 radova iz svih krajeva Hrvatske... »više

Razvoj projekta: nova radionica na 26. Školi medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” razvija znanja i vještine potrebne za produkciju prvog filma!

26. Škola medijske kulture "Dr. Ante Peterlić" u Karlovcu, od 17. do 25. kolovoza, organizira intenzivnu radionicu Razvoj projekta usmjerenu na razvoj autorskih kratkometražnih filmova... »više

5. STOP MOTION SCENA U KARLOVCU - najava

Kinoklub Karlovac organizira jubilarno 5. izdanje festivala Stop Motion Scena, koji će ove godine biti održan u Kinu Edison u Karlovcu u ponedjeljak, 20. svibnja 2024. u 17:00 sati... »više

Projekcija filma AI Jetée Adriana Goycoolea i razgovor s autorom

U petak, 17. svibnja s početkom u 20 sati u prostorijama Kino kluba Split (Ulica Slobode 28) prikazat će se film Adriana Goycoolea AI Jetée. Nakon odgledanog filma slijediti će razgovor s autorom... »više