Novosti

Facebook HFS
03.05.2023.
Umijeće kratkog filma II

Ovog četvrtka, 4. svibnja s početkom u 20 sati u Klubu Pulske filmske prikazat će se pet kratkometražnih filmova koji svojim različitim redateljskim postupcima i pristupima temi daju sjajan uvid u kreativne mogućnosti forme kratkog filma.

Prije projekcije filmove će najaviti, a poslije projekcije će s publikom filmove analizirati voditelj Kluba PFT-a Marko Zdravković-Kunac te moderirati razgovor o različitim autorskim artikulacijama i izazovima filmskog stvaranja.

program

Tomislav Šoban: Kad odlučim kako započeti, znat ću sve ostalo
2021., dokumentarni, 10 min, Kinoklub Zagreb
Kratki autobiografski film o stanu u kojem živim te o tajni koju skriva. Strukturiran od niza početaka ili uvoda, otkriva tko je prije mene živio u tom stanu, odnos koji imam prema njemu i gdje bih volio živjeti u budućnosti. Istodobno demistificira filmske postupke od kojih je sastavljen film.


Kad odlučim kako započeti, znat ću sve ostalo

Grupa autora: Komad Mirana,
2020., dokumentarni, 8 min, Blank
Miran Cencič priča o razlozima zbog kojih je odlučio, u slučaju smrti, svoje tijelo pokloniti Medicinskom fakultetu u Zagrebu, a ne biti pokopan na klasičan način. Film je nastao u okviru programa Blank_senior unutar filmske radionice namijenjene osobama starije životne dobi.


Komad Mirana

Toma Šimundža: Pinokio
2013., eksperimentalni, 11 min, UMAS
Proba snimanja filma s PINokiom, koja se gubi po putu, a završava razbijanjem (po)nosa.


Pinokio

Zorko Sirotić: Višak popušim sam
2015., dokumentarni, 10 min, Kinoklub Zagreb
Film iscrtava koncizan portret svojeg protagonista, bivšeg novinara u kulturi koji je postao sitni švercer duhana. Nakon gubitka posla je, kao pasionirani pušač, počeo intenzivno tražiti spas za svoju naviku, kojeg je na koncu našao u nabavi duhana iz šverca, a uskoro se počeo baviti i preprodajom. 


Višak popušim sam

Vida Skerk: Noćna vožnja
igrani, 2022., 24 min, ADU Zagreb
Kroz slijed snova i noćnih mora, mlada studentica Dunja propituje svoju odluku da se preseli u veći grad i žali što je napustila sigurnost svog rodnog grada u kojem je uvijek mogla računati na podršku bliske prijateljice Sare.


Noćna vožnja

Program Kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Grad Pula, Hrvatski audiovizualni centar i Zaklada Kultura nova.

17.FESTIVAL DORF U VINKOVCIMA – poziv

Udruga ljubitelja filma RARE iz Vinkovaca pripremila je i ove godine bogat filmski program u Lapidariju Gradskog muzeja u Vinkovcima. Već 17.godinu slavonski ljubitelji glazbenih dokumentarnih filmova uživat će u projekcijama recentne filmske produkcije, uz popratni program... »više

Otvorene su prijave za 25. izdanje Škole medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” i prvo gostovanje Škole u Puli!

Veliko 25. izdanje Škole medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” ove se godine održava na čak dvije lokacije. Varaždin će još jednom ugostititi voditelje i polaznike Škole... »više

Žene koje obilježavaju živote i misli autora

Zbog velikog interesa, produžena izložba 'Žene iz filmova' Damira Čučića u Galeriji Vladimira Horvata.

Autorski studio FFV produžio je izložbu Damira Čučića u Galeriji Vladimira Horvata. Riječ je o zanimljivom autoru koji je do sada napravio više od... »više

Radikalne geste: dvodnevni diskurzivni program s Tanjom Vrvilo i Kumjanom Novakovom

U sklopu programa Radikalne geste u organizaciji Kino kluba Split, Filmskih mutacija: festivala nevidljivog filma i Pravo Ljudski Film Festivala, 5. i 6. svibnja u 20 sati, svi zainteresirani mogu prisustvovati filmskim projekcijama... »više