Novosti

Facebook HFS
29.03.2023.
OTVORENE PRIJAVE ZA VODNJAN FILM FESTIVAL U FAŽANI FILM FESTIVAL 2023.!
Pokrenuta i VFFuFFF online videoteka festivalskih filmova

Nakon otriježnjenja od tepiha boje šampanjca s ovogodišne dodjele Oscara, vrijeme je za još jedan spektakularan i amazing moment iz filmskog svijeta: (među)narodni filmski festival – Vodnjan Film Festival u Fažani Film Festival (VFFuFFF) - otvara prijave za jubilarno četvrto izdanje festivala koji će se održati 1. i 2. rujna ove godine u Fažani.

Kao i dosad, pravila festivala su vrlo jasna i jednostavna: prijaviti se i natjecati mogu filmovi nezavisne produkcije bez post-produkcijskih zahvata, odnosno kratki filmovi u trajanu od 1 do 10 minuta koji nisu prošli proces montaže, oblikovanja i podlaganja zvuka i glazbe, uređivanja slike, video efekata, kompjuterske animacije i drugih načina obrade filma. Filmovi mogu biti snimljeni kamerom ili mobitelom, primjenom Play-Pause ili In-camera tehnike snimanja. Festival nema zadanih tematskih i žanrovskih smjernica - sve su opcije otvorene.

Pravila festivala i prihvatljivi načini snimanja detaljno su objašnjeni u prijavnici na službenoj stranici festivala: www.vffufff.com. Rok za prijave je 1. lipanj.

Pored otvorenih prijava, Odbor Festivala (OF) donio je odluku pokretanja jedinstvene online videoteke, koja će iz tjedna u tjedan publici predstavljati filmove koji su prikazivani na dosadašnjim izdanjima festivala. Na svečanom otvorenju videoteke, predstavljena su prva tri filma: Klaus Leberkesen, Tri mudraca i A Short Conversation About Time Travel. Videoteka je dostupna na službenoj stranici festivala – vffufff.com.

Vodnjan film festiva u Fažani film festival organizira udruga La Udruga iz Vodnjana, uz podršku udruge Prostor za urbanu kulturu iz Fažane.

Ukratko o festivalu:

Vodnjan Film Festival u Fažani Film Festival je (među)narodni filmski festival posvećen nekonvencionalnim načinima i praksama filmskoga stvaralaštva. Naglasak je stavljen na nezavisnoj filmskoj produkciji, koja nadilazi ustaljene okvire kinematografije i ne uklapa se u standardizirane filmsko-festivalske obrasce. Festival je 2020. godine osnovao kolektiv Novi vodnjanski filmski val (NVFV), uz podršku udruge Prostor za urbanu kulturu iz Fažane. Prva edicija VFFuFFF-a održana je u ljeto 2020. godine u dvorištu Kasarne u Fažani. Od tada, VFFuFFF se svake godine, na istom mjestu, tradicionalno održava početkom rujna.

Manifestacija je natjecateljskog tipa, a o najboljim filmskim ostvarenjima i glumačkim performansima odlučuju publika i sedmeročlani stručni žiri.

Kruna festivala je dodjela Zlatnih strijela u različitim kategorijama koje, ovisno o prijavljenim filmovima, variraju iz godine u godinu.

Facebook: https://web.facebook.com/vodnjanfazana/
Instagram: https://www.instagram.com/vffufff/
Web: www.vffufff.com

Rosetta braće Dardenne u Klubu PFT-a

Ovoga četvrtka, 23. ožujka s početkom u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice besplatna je projekcija nagrađivanog belgijskog vérité filma Rosetta u kojem braća Dardenne na sirov i empatičan način prati siromašnu mladu djevojku koja nastoji zadrži posao... »više

Prijava filmova na 21. Gastro film fest

21. GASTRO FILM FESTIVAL priređuje Video klub "Mursa" iz Osijeka. Gastro film fest je festival filmova povezanih sa hranom i pićem. Festival ima međunarodni karakter i na njemu mogu sudjelovati svi autori čiji su filmovi u skladu sa propozicijama... »više

Otvorene prijave za 28. Filmsku reviju mladeži i 16. Four River Film Festival

Punih 5 mjeseci dijeli nas od prethodno održanog žutog filmskog tjedna na četiri rijeke. Prošle smo godine proslavili veliki 27. rođendan Revije i 15. rođendan Festivala u odličnom društvu. Cjelotjedna je proslava okupila 200 međunarodnih gostiju... »više

Otvoren je Javni poziv za poticanje rada školskih filmskih družina u školskoj godini 2022./2023.

Hrvatsko audiovizualno vijeće je dana 10. ožujka 2023. godine na 11. sjednici u 4. sazivu donijelo Odluku, KLASA: 011-06/23-02/4, URBROJ: 115-01-23-5, o sufinanciranju posebnog programa radi podupiranja rada i poticanja proizvodnje audiovizualnih djela... »više