Novosti

Facebook HFS
01.03.2023.
Kratki film: čovjek i okoliš

Ovoga četvrtka, 2. ožujka s početkom u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice besplatna je projekcija sedam raznovrsnih i intrigantnih kratkih filmova u kojima se kroz ispreplitanje elemenata znanstvene fantastike, dokumentarnog filma i animacije prikazuje odnos između ljudi i prirode te razmišljanja o sadašnjosti i budućnosti čovječanstva.

Prije projekcije filmove će najaviti, a poslije projekcije će s publikom filmove analizirati voditelj Kluba PFT-a Marko Zdravković-Kunac te moderirati razgovor o otvorenim temama ekologije, zaštite okoliša i antropocentrizma, odnosu blagostanja, prosperiteta i potrošnje, trajnim promjenama vode, zraka i tla te biološkim prilagodbama i društvenim reakcijama na antropocen.

Program
Paweł Prewencki: Plaža
animirani, Poland, 2013., 4 min
Animirani dojam jednog ljetnog dana na plaži. Koristeći se ironičnim humorom, redatelj skreće pozornost na pogubne posljedice nemara i ponašanja štetnog za okoliš.


Plaža

Magali Magistry: Izdisaj
igrani, Francuska, 2016., 13 min
Otrovna izmaglica obavila je cijeli planet i prisilila ljude da žive u zatvorenom prostoru. Ali za petnaestogodišnju Juliet stvarni se život ipak događa vani.


Izdisaj

Sasha Rainbow: Kofi i Lartey
dokumentarni film, Velika Britanija, 2019., 20 min
Kofi i Lartey dva su prijatelja koji žive u Abbogbloshieju u Gani, jednom od najotrovnijih mjesta na svijetu. Film analizira medijsku i osobnu viziju problema te kombinira televizijske snimke s onima koje su snimila dva mlada protagonista koristeći se malim kamerama.


Kofi i Lartey


Kofi i Lartey

Alessandra Boatto, Gloria Cianci, Sofia Zanonato: Fina prašina
animirani, Italija, 2018., 8 min
Dok je Zemlja podlegla zagađenju, mlada žena pokušava preživjeti u moru prašine.


Fina prašina

Tétshim Tétshim, Frank Mukunday: Strojevi
animirani, dokumentarni, Belgija, Demokratska Republika Kongo, 2019., 10 min
Sjajna stop-frame animacija prikazuje utjecaj rudarstva na grad, zagađenju i polaganom uništenju iznoseći ideju o snažnoj međuovisnosti čovječanstva i njegovog radnog okruženja.


Strojevi

Mirjam Marks: Jovanna za budućnost
dokumentarni film, Nizozemska, 2019., 15 min
Jovanna svakog petka izlazi na ulice kako bi prosvjedovala. Intimni film o životu mlade djevojke i načinu na koji ona gradi svoj identitet na temelju društvene odgovornosti i aktivizma.


Jovanna za budućnost

Florian Brauch, Kim Tailhades, Matthieu Pujol, Yohan Thireau, Romain Thirion: Hibridi animirani, Francuska, 2017., 6 min.
Kad se podvodna fauna evolucijski prilagodi nataloženom otpadu, mijenja se cijeli hranidbeni lanac.


Hibridi

__

Program je realiziran u suradnji s filmskom edukacijskom platformom European Film Factory.
__

Program Kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Grad Pula, Hrvatski audiovizualni centar i Zaklada Kultura nova.

U BIBINJAMA ZAVRŠENA FILMSKA RADIONICA „OD IDEJE DO FILMA“

U petak 24. veljače uspješno je završena filmska radionica Od ideje do filma, koju je tijekom zimskih praznika u Osnovnoj školi Stjepana Radića u Bibinjama provodila naša udruga. Filmsku radionicu pohađalo je ukupno 18 učenika... »više

Foto-kino klub Ivanovec sudjelovao na Zimskome kampu osnovnoškolaca

Drugi dio ovogodišnjim zimskih praznika koji je trajao od 20. veljače do 25. veljače 2023. mnogim je osnovnoškolcima bio prilika za rad u kreativnim radionicama  7. Zimskoga kampa tehničke kulture koje je organiziralo... »više

Prvim radioničkim danom i velikom proslavom započeo zimski ciklus Filmske naSTAVe

U ponedjeljak 20. veljače u 10 sati kino Tuškanac otvorilo je svoja vrata za polaznike novog zimskog ciklusa Filmske naSTAVe... »više

Mladi europski kratki film

Ovoga četvrtka, 23. veljače s početkom u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice besplatna je projekcija sedam kratkih dokumentarnih, igranih i animiranih filmova mladih europskih autora... »više