Novosti

Facebook HFS
02.11.2022.
OTVORENA PREDAVANJA U SKLOPU MALE ŠKOLE MEDIJSKE KULTURE

U sklopu ovogodišnjeg petog izdanja Male škole medijske kulture organiziraju se predavanja na temu filmske nastave koja su otvorena za javnost. Projekcije i predavanja u periodu od 04. do 06. studenog održavat će dr.sc. Ana Đordić, Jelena Modrić, Ivana Rupić i Sanja Zanki Pejić, a pokrit će iduće teme: Analiza filma, Analiza i interpretacija filma u nastavi,  European film factory i Filmska nastava te Metodologija rada u nastavi.

Predavanjima mogu prisustvovati svi zainteresirani uz prijavu koju treba ispuniti do 03. studenog (prijavni obrazac). Program se organizira u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom i Agencijom za odgoj i obrazovanje. Više informacija.

PRIJAVITE SE NA RADIONICU DOKUMENTARNOG FILMA!

Radionica dokumentarnog filma, na kojoj će se polaznici imati priliku upoznati s razvojem i produkcijom dokumentarnog filma, održavat će se od 25. do 27. studenog u Kino klubu. Radionicu vodi Tonći Gaćina.
Za sudjelovanje na radionici, potrebna je prijava putem online obrasca do 20. studenog.
Odabrani polaznici imat će dodatnu mogućnost organiziranih individualnih mentorskih konzultacija u dogovoru s mentorom i nakon održavanja radionica. . Više informacija.

PREMIJERA FILMA "ZOF" RINA BARBIRA NA ZFF-u

Večeras, 28. listopada s početkom u 22 sata u sklopu programa Kockice na Zagreb film festivalu u Kino Kinoteci, premijeru će imati film Zof. Scenarij, režiju i kameru filma potpisuje Rino Barbir, montažu Marko Ferković, glazbu i dizajn plakata Vinko Pelicarić, zvuk Borna Buljević, a glavnu ulogu nosi Leo Mirković Zof. Producenti filma su Tonći Gaćina i Ivan Perić, a film je nastao u produkciji Kino kluba Split.
Više informacija

PROGRAM KLUBA PRIKAZAN U SLOVENSKOJ KINOTECI POVODOM DANA SVJETSKE BAŠTINE

Povodom Svjetskog dana audiovizualne baštine, Postaja DIVA u suradnji sa Slovenskom kinotekom obilježava prezentiranjem međunarodnih arhiva, kustosa i umjetnika. Kao dio programa kinoklubova s područja bivše zajedničke države, gostovao je i naš klub koji ove godine obilježava sedamdesetu obljetnicu postojanja. Selekciju filmova iz klupskog arhiva pod nazivom Metafizika i ljubav ovim je povodom odabrala predsjednica, Sunčica Fradelić koja će program i predstaviti. Program se održava 27. listopada s početkom u 20 sati u Slovenskoj kinoteci u Ljubljani. Prikazani su filmovi Ante Verzottija, Dunje Ivanišević, Ivana Martinca, Lordana Zafranovića, Ranka Kursara i Vjekoslava Nakića. Više informacija.

Rad Kino kluba Split podržavaju Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Grad Split i Zaklada Kultura nova.

Cinema Reinvented – Ponovo otkriven film

Ovog četvrtka, 27. listopada u Klubu Pulske filmske tvornice besplatna je dvodijelna projekcija trinaest eksperimentalnih i avangardnih filmova koji pored uvida u razvoj svjetske kinematografije, izoštravaju percepciju i razvijaju sve oblike kreativnosti... »više

Aktivnosti Jedine solucije

U četvrtak 20. listopada Jedinu soluciju ugostila je Osnovna škola Novigrad. Voditelj udruge Luka Klapan na blok satu Hrvatskog jezika, u sklopu medijske kulture, učenicima viših razreda održao je izlaganje o osnovnim skupinama oblika filmskog zapisa... »više

Međunarodni dan animacije

Besplatnom projekcijom recentnih animiranih filmova iz svoje produkcije, Filmsko-kreativni studio VANIMA će u petak, 28. listopada u varaždinskom kinu Gaj obilježiti Međunarodni dan animacije... »više

Kino klub Split organizira besplatna predavanja Jurice Pavičića: Uvod u filmsku dramaturgiju i tehniku scenarija

Kino klub Split u sklopu godišnjeg edukativnog programa, 2. i 4 . studenog s početkom u 20 sati organizira javno predavanje pisca, scenarista i filmskog kritičara Jurice Pavičića u Kino klub Split... »više