Novosti

Facebook HFS
06.04.2014.
Uvodna radionica 16 mm crno-bijelog filma
Klubvizija SC poziva sve zainteresirane na uvodnu radionicu 16 mm crno-bijelog filma u sklopu 23. Dana hrvatskog filma. Radionica će trajati od 23. do 27. travnja, od 11 do 16 h, u Studentskom centru.

Oduvijek ste se pitali što je filmska vrpca? Kako nastaje slika? Kako samostalno razviti film bez skupih i opasnih kemikalija? Kako se montira film na vrpci?

Na petodnevnoj radionici Ricardo Leite, osnivač i voditelj portugalskog filmskog laboratorija Átomo 47, uputit će polaznike u sve stadije rada sa 16 mm filmom: rukovanje Bolex kamerom, snimanje, razvijanje, montaža i projiciranje. Polaznici će uz predavanja i praktične primjere učiti o temeljnim principima međudjelovanja foto-kemije i svijetla na film.

Osim uvoda u rad s crno-bijelim filmom polaznici će imati priliku naučiti razviti film kroz niskotoksični proces razvijanja - Caffenol, uz pomoć vitamina C i instant kave.

Po završetku radionice, polaznici postaju članovi filmskog laboratorija Klubvizije SC i mogu besplatno koristiti svu dostupnu tehničku opremu.

Ricardo Leite je osnivač i voditelj neovisnog filmskog laboratorija Átomo 47 u Portu. Iako prvenstveno djeluje kao umjetnik i istraživač u području filma, organizirao je i sudjelovao u radionicama te raznim filmskim događanjima u Europi te Sjevernoj i Južnoj Americi.

Nakon završetka studija filma na Sveučilištu u Portu, 2007. osniva filmski laboratorij Átomo 47, te usporedo sa radom na Super 8 i 16 mm filmu, istražuje i razvija nove metode za kemijsko procesuiranje filma.

Átomo 47 je jedan od tridesetak filmskih laboratorija koji djeluju diljem svijeta, a zajedno čine internacionalnu mrežu nezavisnih filmskih laboratorija (www.filmlabs.org).

--------

Prijave i info na e-mail: sc.klubvizija@gmail.com

Kotizacija za radionicu iznosi:
150 kn / članovi Klubvizije SC, studenti
250 kn/ ostali

Više o radionici na: www.klubvizija.org

Sinki traži maskotu i logotip, a autorima daje 5000 kuna

Sinki – festival sinkronizacije koji će se prvi put održati u Varaždinu 12.-15. lipnja traži svoju maskotu i svoj logotip. Autoru koji će ponuditi najbolje rješenje za maskotu pripast će 2.500 kuna, a isto toliko organizatori Sinkija dat će autoru logotipa... »više

Festival animiranog filma djece i mladih

Peti puta u Varaždinu

Ove se godine VAFI održava od 22. do 27 travnja, a uz obilje filmskih projekcija, poput novog programa VAFI Senior, s radovima odraslih animatora prvenstveno namijenjenih djeci i VAFI Junior s radovima djece i mladih... »više

VAFI traži polaznike radionica

Nacrtati svoj strip, izmisliti svoj film i izraditi ga u tehnici stop animacije, naučiti crtati ilustracije ili samo dati si oduška i flomasterima i bojicama crtati do milje volje... VAFI na svom petom izdanju donosi čak četiri radionice. I traži njihove polaznike... »više

Sjećanje na Ivana Ladislava Galetu

Pozivamo vas u ponedjeljak, 7. travnja, u 19 sati u kino Tuškanac da zajednički pogledamo dva premijerna film Πctured i Deep End Art No1 u znak sjećanja na pokojnog kolegu i prijatelja, velikog hrvatskog multimedijalnog umjetnika Ivana Ladislava Galetu... »više