english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2004.
48

Povodi

LUKMAN U ŠKOTSKOJ

U škotskom gradu Dandeeju održan je početkom listopada festival animiranih filmova Projector, koji osim nekoliko projekcija animiranih filmova iz recentne svjetske produkcije organizira i zanimljive radionice animiranoga filma i predavanja, odnosno susrete s poznatim osobama iz svijeta animacije. Jedna od radionica bila je namijenjena djeci mlađe dobi, a uspješno ju je realizirao voditelj ŠAF-a Edo Lukman. Iako je u radionici sudjelovalo svega sedmero djece, ostvaren je zanimljiv animirani film (Goo Movie), trajanja dvije minute i u tehnici animacije crteža na papiru. Nažalost, zbog tehničkih problema s opremom film nije bio prikazan u planiranom terminu (prije cjelovečernjeg animiranog filma), ali je s organizatorima dogovoreno da će se prikazati naknadno u specijalnoj projekciji.
Osim te radionice, održani su susreti i razgovori sa Clarie Jennings (producentica iz studija Aardman, poznata po superuspješnoj seriji filmova o Wallaceu i Gromitu), Hilary Wyatt (koja je govorila o zvuku na filmu), Sylvianom Chometom (autor vrlo cijenjena cjelovečernjeg animiranog filma Belleville Rendezvous) i dvije jednodnevne radionice o "glumi za animatore" pod vodstvom Eda Hooksa iz Sjedinjenih Država.
Festival (i sve popratne manifestacije) održan je u prostorima Dundee Contemporary Arts, veoma dobro organiziranu ‘centru za kulturu’ Dundeeja, u kojem osim filmova (u dvije dvorane od osamdeset i dvjesto mjesta), posjetitelji mogu pogledati izložbe, sudjelovati u radu mnogobrojnih radionica i predavanja, ili jednostavno provesti slobodno vrijeme u kafiću i restoranu. U okviru DCA nalazi se i trgovina suvenira, knjiga i umjetničkih radova autora koji tamo izlažu, a centar raspolaže i vlastitom tiskarom, u kojoj se tiska sav potrebni propagandni materijal, plakati i posteri. Centar je izgrađen prije desetak godina, a otvoren je svakodnevno od 10 do 23 sata.

*** ***

Amsterdamski produžetak CRO-dokumentarca
HRVATSKA ANIMACIJA U KINI
Pobjeda mladosti
TOMISLAV GOTOVAC NA IZLOŽBI COLLECTED VIEWS FROM EAST OR WEST
Ljubav nije slijepa u Tuškancu
Hrvatski eksperiment i video u Ljubljani
Živjeti u Dubravi
Autori HFS-a u Berlinu
EAVE FORUM WEST MEETS EAST

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta