english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2009.
66

U POVODU PRODUKCIJE HFS-a

HOROSKOP FILMA BLIZINE

Film Blizine rođen je 25. 5. 2009. u 19sati i 19 minuta, u znaku Blizanaca.

Blizanci postoje u svom odrazu spram drugih, prenosioci su informacija te posrednici između bogova i ljudi. S obzirom da je film u ascedentu (podznaku) Škorpion, proučava mračne tajne ljudskih psiha. Ovdje se dakle spajaju dva nespojiva elementa; zrak (blizanci) i voda (škorpion). Zrak ovdje dobiva dubinu, a voda mogućnost šireg te sveobuhvatnijeg izražaja. Budući da film ima Sunce, Mjesec i Merkur u sedmoj kući, nedvojbeno bi trebao doživjeti popularnost. Ovdje je veoma naglašen utjecaj Mjeseca, koji je pod kvadratom Saturna i Urana. Saturn u ovoj kombinaciji označava vrhovni autoritet koji bi kroz vrijeme (jer Saturn je i planet vremena) mogao kočiti putanju filma, a Uran također u negativnom aspektu implicira neku vrstu neprihvaćanja ili provokacije, zgražanja domaće te osobito ženske publike nad vrstom emocionalnosti koju film u sebi nosi (Uran u četvrtoj kući, koja je polje domovine i ženskog, donosi takav efekt). S druge strane film u intelektualnom smislu ima izvornost, fluidnost i mnogostranost, tako da kroz prvo gledanje, prikazivanje ne može biti totalno percipiran, to je utjecaj Neptuna u trećoj kući koji donosi neku vrstu psihičkog oduševljenja putem mentalnog neshvaćanja, a s tim naravno i zbunjenost.

Pozitivni utjecaj Jupitera u trećoj kući u trigonu s Mjesecom svjedoči o obilju pozitivnih kritika koje će film dobiti od onih koji ga shvate. Film Blizine u petom polju, polju umjetnosti, ima konjunkciju Venere i Marsa, što besprijekorno govori o tome da je to čist, snažan, nabijen umjetnički film.Mars i Venera u pozitivnom su aspektu s Plutonom, što označava pokušaj da se dopre do najdubljih ljubavnih odnosa između muškarca i žene (Venere i Marsa.) Što se tiče Plutonova karaktera, dakle, i najdestruktivniji odnos može se smatrati ljubavnim, samo da nije plitak i običan.Venera je ovdje doduše u izgonu i ono što je možda neshvatljivo jest to da ovdje više strada žena nego muškarac. I za kraj, naravno, vraćamo se na Saturn. Nalazi se u polju uspjeha (desetom polju i njemu jedino pripadnom), ali kako on uvijek donosi zapreke, sve dok se ne dođe do čiste kristalizacije film će doživjeti uspjeh, ali ne preko noći, nego kad olovna boja naših duša shvati vlastitu samokritiku. A to nije tako često u našim Blizinama.

Vida Meštrović

NEVIDLJIVE GALERIJE
NA KLIZIŠTU PRIZORA I PRIZORIŠTA
Osobna iskaznica Nevidljivih galerija
BLIZINE – OSOBNA ISKAZNICA
Dodir stopala, dodir ruke

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta