english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2007.
Posebni broj

Radionice

RADIONICA ZA TV-REPORTAŽU

Prva dobrodošlica koju upućujem polaznicima Radionice za TVreportažu, na 9. školi medijske kulture, zbiva se upravo ovdje. Jasno, polaznici koji su već dolazili u Školu, na druge programe i radionice, otprilike znaju kako i ova radionica izgleda, jer su to čuli od svojih kolega, osim što su gledali gotove radove na završnoj projekciji.

Ali, za one koji možda prvi put dolaze u ovu jedinstvenu školu, nužno je ponoviti ono temeljno.

Radionica za TVreportažu jedna je od najmlađih, premda, čini mi se, prilično je lako našla svoje mjesto. Reportaža je žanr koji je ujedno najpraktičniji za ’uporabu’ u školskim radionicama, tako da se pokazalo kako nastavnici koji završe ovu radionicu imaju nekih konkretnih koristi u budućem radu s učenicima. I to mi je uvijek vrlo drago čuti, jer nema ništa ljepše nego kada neki posao nađe svoj odjek, a ne potone u crnoj rupi vremena.
Vjerujem da ćemo se i ove godine držati iskušane radioničke formule, dakle, polaznike ćemo podijeliti u tri manje skupine, i svaka od tih grupa samostalno će raditi svoju reportažu. Kada kažem ’mi’, pritom, osim na sebe, mislim na našeg direktora fotografije Darka Drinovca i majstora montaže Igora Kožića.
Do samostalnoga rada, ipak, potrebno je proći dvodnevni uvod, u kojem će biti objašnjen, korak po korak, način pripreme i nastajanja reportaže. Također, i kada nastupi taj samostalni rad, nema straha, jer ćemo uvijek savjetovati i pomagati tamo gdje zapne, nadgledajući proces rada.

Otvoreni smo za prijedloge tema, ali i sami ćemo pripremiti popis tema koje nam se nude u i oko našeg kampusa u Varaždinskim Toplicama.

Samo veselo naprijed! Vrijeme reportaža tek dolazi...

Dražen Ilinčić

O RADIOFONSKOJ RADIONICI

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta