english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2006.
55

Iz produkcije HFS-a

Filmovi HFS-a na festivalima

Mustaćevi Planktoni i Faktorov Autoportret na Puli 2006.

U okviru pratećega programa Pula Film Festivala i retrospektive 15. dana hrvatskoga filma, prikazana su dva filma u produkciji Hrvatskoga filmskoga saveza. Kratki igrani Planktoni Zdravka Mustaća, zajedno sa Stolcem za ljuljanje Damira Čučića, nagrađeni su na 15. danima za najbolju kameru, dok je Faktorov Autoportret, odlukom hrvatskih kritičara, proglašen najboljim eksperimentalnim filmom. Planktoni su potom putovali na Motovunski festival, u Bugarsku (4. međunarodni festival kratkog filma u Balchiku, 2-9. rujna 2006) te na 4. mediteranski festival kratkoga filma u Tangieru (Maroko, 11-19. rujna 2006), a Autoportret čeka prikazivanje na festivalu dokumentarnog filma u češkoj Jihlavi (24-29. listopada).

Velika očekivanja nagrađena na 4. Tabor Film Festivalu

Eksperimentalni film Renate Poljak Velika očekivanja, snimljen u koprodukciji Hrvatskoga filmskog saveza i francuske kuće Camera lucida productions, te uz potporu televizijske postaje France 2, proglašen je najboljim domaćim filmom 4. Tabor Film Festivala (Veliki Tabor, 11-15. srpnja 2006). Kombinirajući metode dokumentarnog i igranog filma s eksperimentalnim načinom strukturiranja, film istražuje odnos između svakodnevnog (i navijačkog) nasilja, divljanja nove priobalne arhitekture i (patrijarhalnog) društva.

Namjenski film o Semki Sokolović Bertok u Puli

U povodu nagrade Fabijan Šovagovićglumici Semki Sokolović Bertok, koju Društvo hrvatskih filmskih redatelja tradicionalno dodjeljuje u okviru Pula Film Festivala, Snježana Tribuson snimila je kratki dokumentarni kolaž o laureatkinji u produkciji Hrvatskoga filmskog saveza. O glumačkoj osobnosti i posebnosti Semke Sokolović Bertok u filmu svjedoče isječci iz njezinih filmova te petero redatelja s kojima je snimala: Rajko Grlić, Zrinko Ogresta, Lukas Nola, Bruno Gamulin i Snježana Tribuson.

Moja susjeda Tanja u Sarajevu

Moja susjeda Tanja Petra Krelje svjetsku je premijeru doživio na Sarajevskom filmskom festivalu 20. kolovoza 2006. Film je završen u srpnju, a rađen je u suprodukciji Hrvatskoga filmskog saveza i HRT-a.

Moja susjeda Tanja

Moja susjeda Tanja priča je o neobičnoj ženi iz susjedstva, njezinim životnim nevoljama i glumačkim iskustvima. Kao naturščica ostvarila je nekoliko uloga u igranim filmovima, a svojedobno je za ulogu rastavljene žene s dvoje djece u Kreljinu filmu Vlakom prema jugu bila proglašena za najbolju neprofesionalnu glumicu na prostoru bivše države.

*** ***

Palunkova četvrta godina

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta