english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2006.
54

Klubovi

Foto-videoklub Mirko Lauš, Pitomača

Foto-videoklub Mirko Lauš osnovan je 8. ožujka 2005. Ostavština pokojnoga Mirka Lauša bila je odlična osnova da se vrlo brzo okupe mladi Pitomače i zdušno prionu poslu. U kratku roku postavili su četiri izložbe fotografija i snimili dokumentarni film o Mirku Laušu. Videoskupina školske djece uspjela je za samo dva mjeseca snimiti šest kratkih videofilmova, među njima jedan animirani (plastelin), koje su pokazali pitomačkoj publici i gostima 8. ožujka 2006. u prepunoj dvorani gradskog vijeća.

Kamera marke Siemens, 16 mm, prva kamera u Pitomači kupljena 1957., proizvedena 1936.

Ja sam, mi smo duhovit je film kojim su se predstavili svih članovi kluba, Zadimljena šminkerica i Tri prijateljice parodije su na suvremeni život mladih, dok je Smrtonosna izdaja u dva dijela rugalica s temom američkih kaubojskih filmova.

Veseli šareni svijet sniman je uz Dan općine, kada je u Pitomači ’šareno’ od gostiju, vrtuljaka i balona, a animirani plastelin dočarao je ljubav dviju glista.

Veliki je događaj ovog susreta vitrina koja pokriva cijeli zid u kojoj su posložene kronološkim redom kamere, montažni stolići, radni pribor te najvažnije nagrade Kinokluba Slavica. Ta, recimo muzejska postava, trajna je uspomena na Slavicu, a kako je postavljena u dvorani Gradskog vijeća, vjećnici i razne delegacije te Pitomačani ubuduće neće moći zaboraviti Mirka Lauša i Kinoklub Slavica.

*** ***

Nagrade i priznanja Hrvatske zajednice tehničke kulture za 2005.
47 godina Liburnija-filma
ŠAF-ov kutak
Filmovi OŠ Rudeš u Kinu Tuškanac
Radionice Kinokluba Zagreb

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta