english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Obilježavamo Svjetski dan svjesnosti o autizmu uz senzornu projekciju na Sceni Ribnjak!

Senzornim se projekcijama djeci s teškoćama senzorne integracije omogućuje sudjelovanje u kulturnim događanjima, s naglaskom na udobnost i osjećaj dobrodošlice u kinu.

Svjetski dan svjesnosti o autizmu obilježit ćemo uz kratke animirane filmove Zagreb filma, Krava na mjesecu, Nestašni robot, Bušo hrabri izviđač, Vau-Vau i Posjet iz svemira. Projekcija će se održati 2.4.2024. na Sceni Ribnjak u 17 sati.

U osmoj godini ovog vrijednog programa nastavlja se širiti važna poruka o toleranciji, prihvaćanju različitosti, kao i zajedništva među svom djecom. Upravo je kino mjesto u kojem djeca u društvu vršnjaka mogu kroz socijalnu interakciju, u uvjetima koji su optimalni za njihov senzorni sustav, usvajati nova ponašanja, komunikacijske obrasce i edukativne sadržaje. Senzorne projekcije sigurno su okruženje za svu djecu te se filmovi gledaju u svima prikladnim uvjetima: s prigušenim svjetlima i tišim zvukom. Djeca su pozvana da istražuju kino dvoranu, međusobno se druže i ponesu svoje najdraže grickalice.

“Kino za sve dostupno svima” krilatica je programa senzornih projekcija. Koncept su pokrenule još 2016. godine dr. sc. Eva Brlek, prof. edukacijske rehabilitacije i psihoterapeutkinja, i Sandra Malenica, prof. kroatistike i komparativne književnosti, a u tom se konceptu neurorazličitost, koja se kod djece može manifestirati na različite načine, promatra kao bogatstvo.

Filmovi Zagreb filma imaju kultni status u hrvatskoj kinematografiji. 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća u toj su produkciji nastali neki od najboljih animiranih filmova u Hrvatskoj. Za film Surogat Dušan Vukotić dobio je prestižnu nagradu Oscar 1962. godine. Ovogodišnji Svjetski dan svjesnosti o autizmu obilježit ćemo uz filmove Krava na mjesecui Nestašni robot Dušana Vukotića, Vau-Vau Borisa Kolara, Posjet iz svemira Zlatka Grgića i Bušo hrabri izviđač Norberta Neugebauera. Svi su filmovi sinkronizirani na hrvatski jezik.

Mjesta su ograničena te se prijave šalju putem upita na mail senzorne@hfs.hr.

U projekt je uključeno više kina diljem Hrvatske, a informacije o novim projekcijama bit će naknadno objavljene na stranicama Hrvatskog filmskog saveza. Ovim putem pozivamo sve gradove i kina da se uključe i podrže projekt te na taj način podrže neurorazličitost u svojim lokalnim sredinama.

Sve dodatne informacije možete saznati slanjem upita na e-mail adresu senzorne@hfs.hr

Senzorne projekcije održavaju se uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba.


pošalji link | verzija za printanje

Izložba “Čuvari Banije” govori o vjernosti i ljubav čovjeka i psa 02.05.2024.
U potrazi za snovima 24.04.2024.
KIN-O-ZVUK: Gostovanja u Sisku i Rijeci 24.04.2024.
Disney rapsodija na senzornim projekcijama! Snjeguljica i sedam patuljaka i Bambi na čak četiri lokacije diljem Hrvatske! 24.04.2024.
Otvorene su prijave za filmske radionice za djecu i mlade u Fužinama! 24.04.2024.
Online događaj “KINO U PODNE” – suradnja osnovnih škola iz Gunje, Jakšića i Klinča Sela 19.04.2024.
Razmišljanja mladih i film Futura 17.04.2024.
Filmovi varaždinske Vanime na međunarodnim festivalima 17.04.2024.
Mladi u Međuprostoru u Klubu PFT-u 17.04.2024.
Senzorne projekcije nastavljaju se u kinu Kinoteka! 11.04.2024.
41-50/5758
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta