Nagradni program

Ocjenjivački sud

Jacqueline Cosgrove, producentica
Jacqueline je diplomirala na Australskoj školi filma, televizije i radija. Još od 1997. podržava djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi u izradi filmova, a osnovala je i mnogobrojne centre dječje filmske produkcije u vrtićima i školama u New South Walesu. 2011. Jacqueline je osnovala The Bardic Studio, Australsku humanitarnu udrugu koja se bavi produkcijom, distribucijom i promocijom dječjeg filma. Kroz The Bardic Studio provodi istraživanja o prirodi i načinu funkcioniranja dječje filmske produkcije, podupire učitelje medijske kulture u razvoju njihovih područja, lobira za mlade filmaše i njihovo prepoznavanje u svijetu filma te je ravnateljica KidzFlicks, Međunarodnog festivala dječjeg filma u Sydneyu. Od 2013. Jacqueline istražuje načine kako podržati djecu sa srednjim i jakim poteškoćama u razvoju u stvaranju filmova i trenutno razvija model stvaranja filmova koji će koristiti profesori djece s posebnim potrebama. Njen model prvenstveno želi potaknuti djecu na pričanje njima važnih priča na način koji prikazuje njihova iskustva svijeta.


Jacqueline Cosgrove

Maja Flego, novinarka i savjetnica u Uredu pravobraniteljice za djecu
Maja je diplomirala pedagogiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, ali je, umjesto da ode raditi u školu, slučajno dospjela u novinarstvo. Kao novinarka i urednica veći dio profesionalne karijere ostvarila je u tjedniku Školske novine, prateći područja odgoja i obrazovanja, dječjeg stvaralaštva i dječjih prava. Dugogodišnja je članica uredništva časopisa za obitelj, vrtić i školu Zrno. Danas radi kao savjetnica pravobraniteljice za djecu za odnose s javnošću. Objavljivala je u dječjim časopisima tekstove za djecu, od kojih je dio ušao u zbirku „Priče za mame i tate“ (Alinea, 2000.), a objavila je i knjigu za roditelje i one druge pod naslovom „Iz roditeljskog kuta ili roditelj u kutu“ (Školske novine, 2002.). Uredila je nekoliko stručnih publikacija iz područja odgoja i obrazovanja i dječjih prava te je u stručnim časopisima, zbornicima i drugim publikacijama objavila više članaka o zaštiti prava djece u medijima i drugim područjima.  Kontinuirano prati dječje filmsko stvaralaštvo u Hrvatskoj od 1999. godine kao članica ocjenjivačkog suda Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece. Od 2009. sudjeluje u izboru filmova profesionalnih autora i djece za UNICEF-ov Festival o pravima djece. U protekle tri godine sudjeluje i u dodjeli nagrade Plavi VAFI za film koji promiče dječja prava, Internacionalnog festivala animiranog filma djece i mladih Varaždin – VAFI.


Maja Flego

Kristina Kumrić, redateljica
Diplomirala je na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (smjer: Projektiranje i dizajn), te na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu - Filmsku i TV režiju. Autorica je nekoliko kratkih igranih, kao i dokumentarnih filmova. Njezin dokumentarni film „Welcome to Igrane“ osvojioje specijalnu nagradu žirija na Vukovar Film Festivalu, 1. nagradu žirija na Liburnija Film Festivalu u Ičićima, a na Festivalu Frka, filmskoj reviji Akademije dramske umjetnosti osvojio je nagradu za najbolji film. Od 2013. predavačica je na katedri za medijsku kulturu Odjela za kulturologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Izvodi kolegije iz područja filmske umjetnosti (Kratki film i Dokumentarna reportaža). Njen kratkometražni igrani film „Po čovika“ premijerno je prikazan unutar sekcije Kratki rezovi (Short Cuts), natjecateljskom programu kratkometražnog filma 41. Međunarodnog filmskog festivala u Torontu.


Kristina Kumrić

Boris Poljak, direktor fotografije
Rođen je 1959. godine u Splitu gdje je studirao pravo. Od 1978. godine je član Kinokluba Split u čijoj produkciji tijekom 1980-ih kao autor ostvaruje dva neprofesionalna filma, "Nova godina" i "Geronimo je mrtav", a kao snimatelj osam eksperimentalnih filmova na Super 8 i 16 mm. Od početka 1990-ih djeluje kao profesionalni filmski i televizijski snimatelj. Jedan je od organizatora Sabora alternativnog filma u Splitu od 1982. do 1988. te jedan od pokretača. Međunarodnog festivala novog filma i videa u Splitu. Nagrađen je za snimateljski rad na Danima hrvatskog filma 2000., 2001., 2004., 2005. i 2015. godine. U posljednje vrijeme najviše surađuje s redateljima Damirom Čučićem i Zdravkom Mustaćem. Direktor je fotografije u njihova tri dugometražna igrana filma: "Blizine", "Pismo ćaći" i "Vjetar puše kako hoće". Autor je nagrađivanog dokumentarno-eksperimentalnog filma "Autofokus". Potpredsjednik je i stalni suradnik Hrvatskog filmskog saveza, kako na projektima nastalima u produkciji Saveza, tako i kao predavač na Školi medijske kulture. Živi i radi u Splitu.


Boris Poljak

Petra Zlonoga, animatorica
Rođena je 1982. godine. Diplomirala je grafički dizajn na Studiju dizajna 2007. i animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2011. Od 2009. radi samostalno kao grafička dizajnerica, ilustratorica i animatorica. Autorica je nagrađivanih animiranih i eksperimentalnih filmova Dota (2016), Glad (2014), Daniil Ivanoviču, slobodan si (2011), Gregor (2010), Lisica (2010), Danil Ivanoviču, oženi me (2007).


Petra Zlonoga