english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2005.
51

Klubovi

Luksuzno na visokom nivou

Na Trškoj Gori ob Krškom, u susjednoj Deželi, održan je 2. i 3. rujna treći po redu Luksuz film festival. Ekipa iz Zaprešića, potrpana u dva auta, u posuđenim smokinzima (el presidente Klarić nije išao jer nije imao odijelo) i večernjim haljinama skoknula je na gala završnicu festivala u to slikovito vinogradarsko-šumsko gorje s druge strane Save.

Usprkos imenu festivala i očigledno visokoj razini na kojoj se festival održava (najmanje 300 metara nadsavske visine), sve se odvija u neformalnu i spontanu ozračju. Bez napetosti i stresa. Laganini.

"Muuvis! Fiiilmi!" – pozove domaćin dvojezično na novi blok filmova u lovačkom domu s pogledom na Savsku dolinu i NE Krško. Film za filmom i uskoro već je i noć. Miris ‘barbekjua’ priređena za završnu svečanost i proglašenje nagrada. U Sloveniji dopušteno 0,5. Osvijetljene crkve na okolnim brežuljcima. Sve to.

Nepunih četrdesetak kilometara vožnje i mi smo natrag doma u Zaprešiću.

Ako vas zanima festival, potražite ga na adresi www.drustvo-dzmp.si/festival/. Prijava je besplatna, primaju igrane, animirane i eksperimentalne filmove do 10 minuta, a dokumentarne do 40 minuta trajanja.

Lepo pozdravljeni.

P.S. Nama je primljeno sedam filmova, a film Hula-hula dobio je nagradu za najbolji film mladih autora, Mojsije za najbolju animaciju i Da draga za najbolji dijalog u filmu.

Jadranko Lopatić

Nova filmska radionica u Kinoklubu Zagreb
Mala škola snimanja digitalnom kamerom

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta