english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2004.
46

Klubovi

ŠAF SPREMAN ZA NOVU RADIONICU

Pripreme za organizaciju ovogodišnje filmske radionice privode se kraju. Na radionici će sudjelovati dvadesetak djece iz raznih mjesta Hrvatske, a voditelji će biti Irina Kodukova iz Minska (Bjelorusija) i Yuri Krasny iz Dnjepropetrovska (Ukrajina).
Irina Kodukova rođena je 1954. u Minsku. Diplomirala je na Državnom sveučilištu, odjel filologije. Animacijom se bavi od 1971. godine, kao scenarist, režiser i animator. Njeni filmovi prikazani su i nagrađivani na mnogim značajnim svjetskim festivalima animiranih filmova.
Yuri Krasny rođen je u Dnjepropetrovsku 1946. Poznat je kao uspješan eksperimentator na području pedagogije, posebno se specijalizirao za kreativan razvoj djece uz pomoć rada na animiranom filmu. Njegove dječje radionice priznate su u mnogim zemljama. Napisao je više knjiga i članaka s temom pedagogije. Autor je TV-programa koji se bave pravima djece. Sudjelovao je u UNESCO-ovim projektima vezanim uz dječju animaciju. Član je međunarodnog udruženja za animirani film.
Osim rada na realizaciji kratkih igranih filmova, sudionici radionice i građani Čakovca imat će priliku pogledati dvije zanimljive filmske projekcije: u četvrtak, 24. lipnja, izbor filmova voditelja radionice, a u subotu, 26. lipnja, prezentaciju filmova ostvarenih na radionici, godišnju produkciju ŠAF-a i premijeru najboljega hrvatskog animiranog filma s ovogodišnjih Dana hrvatskog filma, filma Ciganjska Davora Međurečana i Marka Meštrovića uz prigodnu izložbu.
Za sve goste i članove šAF-a i ove će godine biti organiziran zajednički piknik, najvjerojatnije opet u Sv. Martinu na Muri.

*** ***

PRVA DJEČJA KOPRODUKCIJA U HRVATSKOJ
ZAPREŠIĆANI U NOVOSIBIRSKU
Pasolini na Trgu žrtava 14
KINO AUTORSKOG STUDIJA

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta