english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2007.
57

Klubovi

Radionica Kinokluba Zagreb

Prva ovogodišnja radionica scenarija, režije, kamere, rasvjete i montaže u organizaciji Kinokluba Zagreb započela je uvodnim predavanjem u utorak, 13. veljače 2007, u projekcijskoj dvorani Kinokluba Zagreb na Trgu žrtava fašizma 14.

Radionica, koja se održava većdesetak godina, namijenjena je svima koji želi proučiti proces nastanka filmskog ili videodjela. Radionica je podijeljena u tri skupine predavanja, a vode je filmski profesionalci koji tijekom mjesec i pol polaznike podijeljene u primjerene skupine poučavaju razvoju filma od ideje do montaže i gotovoga filma.

Predavanja iz scenarija i režije drži jedan od najpriznatijih hrvatskih dokumentarista mlađe generacije, Goran Dević, koji u tandemu sa Zvonimirom Jurićem uskoro započinje snimanje prvoga dugometražnog igranog filma, nazvana Crnci.

Robert Krivec predaje u dijelu radionice u kojem se polaznici upoznaju s tehnikom filmskoga snimanja i radu s filmskom rasvjetom. Posljednji segment radionice, filmsku montažu, vode filmski montažer Staša Čelan i TV-montažer Nikola Biščan.
Prednost te radionice u odnosu na mnoge slične jest što po uspješnu završetku polaznici postaju članovi Kinokluba Zagreb, što podrazumijeva korištenje svim produkcijskim kapacitetima te najstarije neprofesijske produkcijske kuće u ovom dijelu Europe. Pored toga KKZ organizira i potpuno besplatne napredne radionice za članove, a to su primjerice radionice dokumentarnog filma, eksperimentalnog filma, scenarija... Te radionice većgodinama formiraju autore koji filmove nastale u produkciji KKZ-a prikazuju na brojnim međunarodnim filmskim festivalima, odakle se nerijetko vraćaju s nagradama. Kinoklub Zagreb svake godine prosječno producira tridesetak kratkometražnih igranih, eksperimentalnih i dokumentarnih filmova.

*** ***

KVK Liburnija film: na pragu najboljih godina
Pola stoljeća rada i uspjeha
Karlovački kinoklubaši u pustolovini
O Tampere, o crtići!
Filmska škola Kinokluba Split

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta