english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2002.
37

Klubovi

HIPERAKTIVNI ŠAFOVCI

Produkcija
Škola animiranog filma iz Čakovca i ove godine priprema bogatu produkciju filmova koja se odlikuje šarolikošću ideja. Trenutno je u pripremi nekoliko filmova. Ekipa u sastavu: Matea Barić, Jurica Baranašić, Tatjana Car Aleksandra Sir radi na likovno zanimljivom filmu radnog naslova Peti element. Probni crteži se izrađuju u tehnici pastela na papiru i vrlo su koloristički izražajni. Ema i Maja Mustač završavaju Konjsku priču, film koji suprotno Petom elementu ima cjelovitu priču i zasniva se na zanimljivo riješenim filmskim likovima. Nekoliko mladih animatora okušat će se u parodiranju TV sapunica u filmu Tres mujeres. Za sada su definirani likovi, a na ostatku grupe je da izradi knjigu snimanja po kojoj će se raditi animacija. U tijeku je izrada probnih crteža i knjige snimanja za film po Goetheovu djelu Vilinski kralj, što zahtijeva veliki likovni i animacijski angažman. Valja spomenuti kako se već dugo nije radio film po književnom predlošku, pa će to biti izazov i autorici i voditeljima.

* * *
Ugodno iznenađenje i osvježenje priredila je nekolicina čakovečkih gimnazijalaca na čelu s "redateljem" Dankom Bundalom. Samoinicijativno, u želji da iskoriste slobodno vrijeme zimskih praznika, odlučili su upotpuniti svoje izlaganje na satu hrvatskog jezika videoradom prema Selingerovu romanu Lovac u žitu.. Kako nisu imali tehničkih pomagala ni znanja kako pretočiti svoju ideju u mali igrani film, obratili su se ŠAF-u i s voditeljicom Jasminkom Bijelić realizirali svoj prvi video pokušaj. U snimanju videokamerom iskazao se Dinko Oletić, dugogodišnji "šafovac", a kao glumci nastupili su Anja Ivačić te Mislav Pleša. Gimnazijalci su imali prilike upoznati i principe montaže snimljenog materijala na računalu te načine ozvučenja videa. Nadamo se da će ovaj simpatični i hvalevrijedan prvijenac Danka Bundala biti poticaj za još koji sličan projekt u koji bi se uključile škole na području grada.

Gosti

Školu animiranog filma posjetila je grupa studenata predškolskog odgoja Visoke učiteljske škole. Grupu je predvodila profesorica Kristina Horvat-Blažinović, i sama nekadašnja šafovka. U jedosatnom predavanju, voditelj Edo Lukman studente je upoznao s poviješću ŠAF-a i osnovnim tehnikama rada na animiranom filmu.


Ususret 15. svjetskom festivalu animiranih filmova

U Zagrebu je 4. ožujka počela selekcija filmova prijavljenih na ovogodišnji Svjetski festival animiranih filmova. Selekcijska komisija u sastavu Rada Šešić (Hrvatska), David Ehrlich (SAD) i Witold Nowak (Švedska), nisu imali lak zadatak - naime za Festival je prijavljeno preko 950 animiranih filmova iz 47 zemalja, od kojih komisija treba za službene projekcije izdvojiti tek stotinjak. Ovaj jubilarni Festival (trideset godina) održat će se u Koncertnoj dvorani Lisinski od 18. do 23. lipnja, a na Festivalu će sudjelovati i članovi ŠAF-a koji su dobili ponudu da izrade poluminutnu animiranu čestitku. Prvi crteži i skice već su napravljeni i grupa mladih krenula je u konačnu realizaciju. Voditelj ŠAF-a Edo Lukman predložen je kao predstavnik Hrvatske za člana službenog žirija. Ostali članovi biti će Oksana Čerkassova (Rusija), Joanna Quinn (Velika Britanija), Linda Simensky (SAD) i Georges Lacroix (Francuska). Opširnije informacije možete pronaći na WEB stranici: www. animafest.hr.

*** ***

ENTUZIJATIČNI TJEDNI "ENTHUSIA PLANCK"-A
TEČAJEVI U KK "ZAGREB"
KINOKLUB U PELENAMA
MARTININ POGLED U MORE I – CRTIĆ
PROLJETNA NAVALA NA MONTAŽU
Kobna Greška

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta