english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2002.
37

Klubovi

ENTUZIJATIČNI TJEDNI "ENTHUSIA PLANCK"-A

Premda raspolažu sa samo 33 četvorna metra i 33 kino-stolca, filmski entuzijasti okupljen i oko FAGEP-a "Enthusia Planck" intenzivirali su ovoj godini prikazivačku djelatnost u podrumskom prostoru samoborskog Mikrokina. Raznovrsnim programima ispunjeni poslijepodnevni ili večernji termini svih sedam dana u tjednu.
Ponedjeljkom se u glazbenoj slušaonici preslušavaju, među ostalima, poznate i nepoznate filmske partiture.
Utorkom se, u okviru programa naslovljenog "Bez titla", prikazuju cjelovečernji igrani filmovi domaće proizvodnje te probrani filmovi nastali na području bivše Jugoslavije.
Srijeda je rezervirana za cikluse filmova svjetskih redatelja koji uživaju kultni status, poput Woodyja Allena.
Četvrtak pripada Tomislavu Gotovcu i njegovoj filmskoj radionici, koju FAGEP u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom organizira u okviru edukativnog programa samoborskog kluba. Radionica je otovrena za sve zainteresirane, a aktivisti FAGEP-a i volonteri S.E.K.S.-a imaju pravo na besplatan tečaj, dok vanjski polaznici plaćaju 250kn. Kao protuvrijednost za uplaćen novac FAGEP se obavezuje polazniku producirati jedan do dva kratka filma.
Petkom, s početkom u 19.30, Mikrokino prikazuje hrvatske filmove kratkoga metra. U siječnju i veljači prikazivani su najuspješniji radovi s posljednjih šest revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza, a u ožujku antologija hrvatskog eksperimentalnog filma i videa po izboru Hrvoja Turkovića i podijeljena u tri programa, dok će travanjske petke ispuniti tri programa hrvatskog neprofesijskog filma.
Subotom, također od 19.30, Mikrokino prikazuje "uvozni" kratki metar. Siječanj i veljaču ispunili su međunarodni programi video-arta "Montevideo" s radovima poznatih autora (Steina Vasulka, Nan Hoover, Bill Viola, Peter Bugers, Atsushi Ogata i dr.), a ožujak švicarski, talijanski i argentinski kratki filmovi i video-radovi. U travnju je na programu retrospektiva svjetskog neprofesijskog filma prikazanog u okviru festivala UNICA-e.
Nedjeljom, u poslijepodnevnim satima, nastaje filmska produkcija FAGEP-a u okviru otvorene filmske škole sa specijaliziranim predavanjima Zdravka Mustaća, Damira Čučića i Hrvoja Horvata.


*** ***

HIPERAKTIVNI ŠAFOVCI
TEČAJEVI U KK "ZAGREB"
KINOKLUB U PELENAMA
MARTININ POGLED U MORE I – CRTIĆ
PROLJETNA NAVALA NA MONTAŽU
Kobna Greška

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta