english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2001.
36

Medijska kultura u nastavi

HRVATSKA U EUROPSKOJ UDRUZI MEDIJSKIH PEDAGOGA

Na sastanku europskih medijskih pedagoga u Pragu u srpnju ove godine izabran je prof. Krešimir Mikić sa Učiteljske akademije iz Zagreba predsjednikom te strukovne udruge na rok od četiri godine, počevši od 1. prosinca 2001. godine. Sjedište Europske udruge medijskih pedagoga (EAMP) je u Münchenu. Ovaj izbor to je značajniji što Hrvatska nije članica Europske unije, a kao kandidati za mjesto predsjednika bili su istaknuti sveučilišni profesori iz Austrije i Francuske.

Zadaci udruge su izučavanje medija u nastavi, organizacija tematskih savjetovanja, kongresa i sl., izdavanje stručnih knjiga i drugih publikacija o medijima, o utjecaju medija na djecu i mladež, snimanje obrazovnih filmova i televizijskih emisija iz ovog područja, organizacija eksperimentalnih radionica u radu sa djecom, izrada računalnih programa, izrada CD-a i drugo.

Poštujući rad profesora Mikića na ovom području, udruga u budućem izdavačkom programu želi objaviti upravo tiskani udžbenik Krešimira Mikića Film u nastavi medijske kulture, za studente učiteljskih studija, na engleskom, njemačkom i francuskom jeziku.

Sve to je najbolja potvrda sustavnih nastojanja na planu medijske kulture koji u Hrvatskoj bilježe višegodišnje uspjehe.

Krešimir Mikić

INTERNET U NASTAVI MEDIJSKE KULTURE
ZA MULTIMEDIJALNU NASTAVU
TKO SU I KAMO IDU KRELJINI NIČIJI
PRIMJER USPOREDNE ANALIZE PRIPOVIJETKE DUGA

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta