english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2006.
54

Klubovi

Radionice Kinokluba Zagreb

(scenarij, režija, kamera, rasvjeta i montaža)

Druga ovogodišnja radionica scenarija, režije, kamere, rasvjete i montaže u organizaciji Kinokluba Zagreb započela je s radom uvodnim predavanjem, održanim 28. ožujka u projekcijskoj dvorani KKZ. Tradicionalna filmska radionica, koja se kontinuirano održava već desetak godina, okuplja ponajviše polaznike kojima je to obično prvi ozbiljniji susret s procesom nastanka filmskoga ili videorada. Radionica se održava u tri ciklusa predavanja i praktičnih vježbi, kojima je svrha obuhvatiti sve dijelove nastanka filmskog djela, od ideje do finalizacije.

Predavanja o scenariju i režiji vodi Goran Dević, dobitnik Oktavijana za najbolji kratki dokumentarni film Uvozne vrane, prikazan na 13. danima hrvatskog filma. O tehnici filmskoga snimanja i radu s filmskom rasvjetom polaznicima radionice govori Robert Krivec, TV-snimatelj i stručni suradnik Škole medijske kulture u Trakošćanu, a filmsku montažu vodi filmski montažer i TV-snimatelj Staša Čelan, koji u svom montažerskom opusu bilježi i dugometražne filmove Da mi je biti morski pas Ognjena Sviličića, odnosno Oxygen 4 Dana Okija.

Najzanimljiviji je svakako drugi dio radionice, u kojem polaznici mogu praktično raditi, a nakon polaganja ispita pred stručnom komisijom mogu postati punopravnim članovima Kinokluba Zagreb te nastaviti aktivno djelovati i snimati vlastite autorske radove.

Kinoklub Zagreb godišnje proizvede tridesetak kratkometražnih igranih, eksperimentalnih i dokumentarnih filmova i najstarija je neprofesijska produkcijska kuća u ovom dijelu Europe. Polaznici ovogodišnje radionice moći će se pridružiti nizu autora koji su upravo na taj način stječući prve spoznaje o čarobnom svijetu filma i sami postali njegovim stvaraocima i vječnim zaljubljenicima.

Duško Popović

Nagrade i priznanja Hrvatske zajednice tehničke kulture za 2005.
47 godina Liburnija-filma
Foto-videoklub Mirko Lauš, Pitomača
ŠAF-ov kutak
Filmovi OŠ Rudeš u Kinu Tuškanac

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta