english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2006.
54

Klubovi

ŠAF-ov kutak

Pozivi na festivale...

Interes za filmove ŠAF-a i dalje je velik, te gotovo svaki tjedan pristigne poneki novi poziv.
Tako će se film Voda prikazati na manifestaciji Mediterrianean Environmental Award, koja će se u drugoj polovici godine održati u Italiji i Turskoj, a izbor od desetak filmova ŠAF-ovih prikazat će se na važnoj filmskoj manifestaciji Osaka European Film Festivalu, koja će se potkrajstudenog održati u Japanu. Postoji mogućnost da tom festivalu sudjeluje i voditelj ŠAF-a Edo Lukman, koji bi uz prezentaciju stvaralaštva ŠAF-a (projekcije i izložba crteža i fotografija o radu ŠAF-a) trebao i voditi filmsku radionicu u jednoj školi u Osaki.

Sličan program priprema se i za Festival animiranih filmova u Tarnowu (Poljska), na kojem će kao gosti sudjelovati voditeljica ŠAF-a Jasminka Bijelić Ljubić i Toni Zadravec. Festival će biti održan potkraj svibnja.

Nova produkcija ŠAF-a

Iz ŠAF-ovih crtića

Ove godine šafovci su ostvariti čak sedam novih animiranih filmova, od kojih je pet prijavljeno za sudjelovanje na 44. reviji hrvatskoga filmskog i videostvaralaštva djece (svih pet filmova žiri je odabrao za prikazivanje na Reviji).

Produkcija je prilično zanimljiva i raznolika: od novoga filma Tonija Zadravca, koji je nakon nagrađivanog filma Voda napravio novi autorski film Ruža, rađen u tehnici crteža olovkom na papiru, kompjutorske kolaž-animacije Svijet u kristalnoj kugli, dva filma mlađih autora, Bajka i Crna mačka, zanimljivoga filma Lopta, do dva početnička filma, Svi smo pali s Marsa i Operacija brašno.

Koliko su filmovi zaista dobri, vidjet će se uskoro na spomenutoj Reviji, a zatim i na nizu međunarodnih festivala na koje će filmovi biti poslani...

Cjelokupna produkcija bit će predstavljena na posebnoj projekciji u subotu, 10. lipnja u 19 sati u dvorani Centra za kulturu.

*** ***

Nagrade i priznanja Hrvatske zajednice tehničke kulture za 2005.
47 godina Liburnija-filma
Foto-videoklub Mirko Lauš, Pitomača
Filmovi OŠ Rudeš u Kinu Tuškanac
Radionice Kinokluba Zagreb

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta