Prijavi svoj film

Uvjeti sudjelovanja

1. 23. Filmska revija mladeži i njezina međunarodna inačica, 11. Four River Film Festival organiziraju Hrvatski filmski savez i Kinoklub Karlovac.

2. Revija i Festival održat će se u Karlovcu, od 11. do 15. rujna 2018. Na Reviji mogu sudjelovati filmski klubovi, skupine autora, učenici, studenti i pojedinci u dobi od 14 do 20 godina, čiji su filmovi nastali u Hrvatskoj. Filmovi nastali u ostalim zemljama mogu sudjelovati na Festivalu.

3. Svaki klub, skupina, učenik, student ili pojedinac može na Reviju prijaviti neograničen broj ostvarenja u okviru sljedećih kategorija: igrani film, dokumentarni film, animirani film, film slobodnog stila i work in progress

4. Work in progress novouspostavljena je kategorija namijenjena nedovršenim ostvarenjima u fazi postprodukcije od kojih se pet izabire za sudjelovanje na posebnoj radionici za vrijeme Revije i Festivala

5. Na Reviju i Festival mogu se prijaviti ostvarenja koja nisu bila prijavljena na ostalim državnim revijama (revijama djece i odraslih u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza, kao npr. 55. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece ili 49. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva).

6. Prijava radova odvija se on line putem na službenim stranicama Hrvatskog filmskog saveza. Zaključni rok za prijavu filmova je 1. lipnja 2018., izuzev za kategoriju work in progress, čije prijave primamo do 1. kolovoza 2018.

7. Selekcijska komisija u sastavu Ana Đordić, Stipe Radić i Boško Picula nakon pregleda prispjelih radova donosi odluku o radovima koji će biti prikazani na Reviji i Festivalu, te sudjelovanju na radionici work in progress.

8. Hrvatski filmski savez u svrhu popularizacije filmskog stvaralaštva mladeži pridržava ova prava:
- pravo pohrane radova u filmskom arhivu Hrvatskoga filmskog saveza radi čuvanja i zaštite;
- pravo prebacivanja radova na odgovarajuće video i elektroničke medije radi prikazivanja na filmskim projekcijama.