home


prijavnica


 

Članovi Ocjenjivačkog suda

Simon Bogojević Narath

Diplomirao je 1992. na slikarskom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Đure Sedera. Član je HDLU-a. Eksperimentalnim filmom, videom i video-instalacijama bavi se od 1990. godine. Izlagao na grupnim i samostalnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Od 1993. počinje raditi na području kompjutorske 2D i 3D animacije. Autor je kratkih eksperimentalnih i animiranih filmova koji su prikazivani na nekim od najznčajnijih svjetskih filmskih festivala (Annecy, Ottawa, Clermont-Ferrand...). Dobitnik je niza domaćih i međunarodnih nagrada, među kojima su Nagrada za najbolji animirani film na festivalu u Clermont-Ferrandu, Posebno priznanje stručnog žirija na festivalu u Annecyju, te Nagrada Vladimir Nazor za postignuće u filmskoj umjetnosti u 2006. godini. Radi kao umjetnički direktor u produkcijskoj kući “Zagreb Film”. Vanjski je predavač na akademijama u Splitu, Zagrebu i Rijeci, u zvanju izvanrednog profesora.

 

Maja Flego

Maja Flego, po struci je diplomirana pedagoginja, po dugogodišnjem radnom iskustvu novinarka, a po sadašnjem zaposlenju savjetnica pravobraniteljice za djecu za odnose s javnošću.

U tjedniku Školske novine radila je od 1993. do 2007. godine kao novinarka, urednica i zamjenica glavnog urednika. Tekstove iz područja odgoja i obrazovanja, dječjeg stvaralaštva i dječjih prava objavljivala je i u drugim časopisima i publikacijama. Objavljivala je i priče za djecu u dječjim časopisima Modra lasta i Prvi izbor. Zbirku priča za djecu Priče za mame i tate objavila je 2000. godine (Alinea, 2000.), a zatim i knjigu Iz roditeljskog kuta ili roditelj u kutu (Školske novine, 2002.).

Od 1999. godine članica je ocjenjivačkog suda Revije hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece, a od 2009. sudjeluje i u izboru filmova za UNICEF-ov Festival o pravima djece.

Od 2007. radi kao savjetnica pravobraniteljice za djecu, baveći se različitim područjima zaštite i unapređivanja dječjih prava. Osim u publikacijama pravobraniteljice za djecu, koje i uređuje, o tim temama piše i u stručnim časopisima.

 

Krešimir Mikić

Rođen u Samoboru. Svaka sličnost s poznatim glumcem je jedino u imenu i prezimenu, fakultetu koji smo studirali (Akademija dramske umjetnosti) i ljubavi prema filmu. Živim i zaposlen sam u Zagrebu na Učiteljskom fakultetu, a predajem kao sveučilišni nastavnik i na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, te na sveučilištima u inozemstvu (Njemačka, Austrija, SAD i dr.). Područje mog rada su medijska pedagogija i mediji, posebice film, televizija, fotografija, filmsko snimanje i multimediji. Nagrađen sam nagradom Ivan Filipović za područje visokog školstva. Djelovao sam do 1. lipnja 2009. godine kao predsjednik Europske udruge medijskih pedagoga sa sjedištem u Münchenu (od 1. lipnja 2009. godine to je Institut za filmsku kulturu gdje sam sada počasni član). Ujedno sam i jedan od potpredsjednika Svjetskog instituta za medije i djecu u Hollywoodu, a od 2006. član sam Američke Akademije za filmsku umjetnost i znanost.

Pokretač sam privatnog filmskog studija Film, televizija i novi mediji. Objavio sam oko 300 stručnih tekstova, nekolicinu knjiga, sveučilišne udžbenike, skripte, školske udžbenike, enciklopedijske članke pretežito na hrvatskom, ali i na engleskom i njemačkom jeziku.

 

Neven Hitrec

Rođen 30. travnja 1967. godine u Zagrebu, diplomirao je filmsku i tv- režiju 1992. na Akademiji dramske umjetnosti. Autor je više nagrađivanih dokumentarnih i igranih filmova koji su izazvali pažnju u zemlji, ali i u službenim konkurencijama  međunarodnih filmskih festivala. Dobitnik je nagrade Vladimir Nazor za filmsku umjetnost 1993. za režiju dokumentarnih filmova Dvorana i 730 dana poslije, a 1999. godine debitirao je igranim filmom Bogorodica  na filmskom festivalu u Puli te osvojio Veliku zlatnu arenu za najbolji film i Zlatne arene za glavnu žensku i mušku ulogu. Na istom festivalu dobitnik je i Vjesnikove Nagrade Breza  za najboljeg debitanta godine. Drugim dugometražnim filmom Snivaj, zlato moje na filmskom festivalu u Puli 2005. godine osvojio je nagradu publike Zlatna vrata Pule te 5 Zlatnih arena. Film Snivaj, zlato moje je  prvi hrvatski film koji je nakon 37 godina ušao u službenu konkurenciju „A“ festivala u Moskvi. Dobitnik je Medalje grada Zagreba za 2006. godinu.

 

Slaven Zečević

Rođen 1967. u Dar es Salaam, Tanzanija, diplomirao je filmsku montažu na Akademiji dramske umjetnosti godine 1991. Godine 1988. sudjeluje u pokretanju filmskog časopisa Kinoteka, a iste se godine započinje profesionalno baviti filmom. Tijekom 1990-ih objavljuje filmske eseje i kritike u raznim tiskovinama. Piše stručne i znanstvene tekstove za Hrvatski filmski ljetopis, a surađivao je na Filmskom leksikonu Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža. Magistrirao je temom iz povijesti hrvatskog filma na Filozofskom Fakultetu u Zagrebu. Montirao je filmove Lukasa Nole, Hrvoja Hribara, Nevena Hitreca, Daniela Kušana i dr. Na filmskom festivalu u Puli 2011. dobitnike je Zlatne arene za montažu za film Koko i duhovi redatelja Daniela Kušana.

 

Dječji žiri

Članovi dječjeg žirija 49. revije hrvatskog filmskog i videostvaralaštva su učenici iz II. osnovne škole Varaždin s voditeljicom dječjeg žirija: prof. Maja Šmic – Dugandžić.

Katja Babić, 5 r.
Lucia Hergotić, 8 r.
Ivona Kolac, 8 r.
David Linić, 5 r.
Paula Miklošić, 7 r.
Una Pascuttini, 8 r.
Vida Sever, 5 r.
Lucija Tesla, 7 r.
Ema Šantek – Zubac, 7 r.
Lana-Anet Zuber, 8 r.

 

Uvodna riječ
49. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece
Šest varaždinskih tornjeva (a i sedmi se računa?)
49. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece
Okti
49. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece
Bollywoodska produkcija, hollywoodska kvaliteta
49. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece
Fontana
49. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece: Revija može početi, uživajte!
49. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva
Selekcijska komisija 49. revije odabrala filmove