homeRevija za novi početak

38. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva
Samobor, 24. do 26. studenoga 2006.

U organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i FAG Enthusia Planck u Samoboru se od 24. do 26. studenoga 2006. godine održava 38. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva. Pokrovitelji su 38. revije Ministarstvo kulture RH, Poglavarstvo grada Samobora i Zagrebačka županija.

Iako se tek treba održati, 38. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva već je postala povijesnom. To je naime zadnja zajednička revija mladeži i odraslih autora, jer će već iduće godine biti održane tri odvojene revije hrvatskog filmskog i videostvaralaštva, za djecu, mladež i za odrasle autore.

U programu ovogodišnje, zadnje zajedničke revije, svečano se otvaranje najavljuje za petak, 24. studenoga u 18.00 sati, u dvorani Kina Samobor, na Trgu Matice hrvatske 3, u Samoboru, a nakon toga i prva revijska projekcija radova u konkurenciji mladeži. Javno žiriranje radova u konkurenciji mladeži održat će se od 19.30 sati.

U subotu, 25. studenoga, od 10.00 do 12.00 sati održat će se Okrugli stol o vječitoj bolnoj temi hrvatskoga filma, naslovljen Zvuk u filmu. Druga revijska projekcija s filmovima odraslih autora održava se od 16.00 do 17.30, a treća od 17.45 do 19.30 sati. Javno žiriranje radova u konkurenciji odraslih počinje u 20.00 sati, a podjela nagrada najavljena je za 21.30.

Ocjenjivački sud u sastavu Damir Čučić, predsjednik, Simon Bogojević Narath, Petar Krelja, Ante Peterlić i Zoran Tadić odabrat će najbolje između jedanaest radova u konkurenciji mladeži, pristiglih od GFR film-video Požega, Škole crtanog filma Dubrava, Zagreb, FKVK Zaprešić, Studija kreativnih ideja-SKIG, Gunja, Kinokluba Split. Zajednice tehničke kulture grada Koprivnice i FKVK Mravec, Koprivnica te dva samostalna autora, odnosno između petnaest radova u konkurenciji odraslih autora iz Autorskog studija FFV, Zagreb, Doma učenika srednjih škola Bjelovar, AVFK Delnice, FVK Mirko Lauš, Pitomača, FAGEP Samobor, Kinokluba Zagreb-SF, Studija Pangolin, Zagreb, MMC Kopriva i CZK Novi Zagreb i samostalnog autora. Zanimljivo je da je druga revijska projekcija u cijelosti posvećena radu autora Antonija G. Lauera nastalom u produkciji Doma kulture Studentski grad iz Beograda.

38. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva održava se pod medijskim pokroviteljstvom Radio Samobora i Glasnika Samobora i Svete Nedelje.

Više o festivalu pogledajte ovdje.

23.11.2006.

Uvodna riječ
Specijalne diplome na 38. reviji hrvatskoga filmskog i videostvaralaštva
Revija za novi početak
38. REVIJA HRVATSKOGA FILMSKOG I VIDEOSTVARALAŠTVA